|
|
 |
פעולה |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שחקנים: פלורנס פיו, סבסטיאן סטן, דיויד הרבור, ג`וליה לואי דרייפוס, אולגה קורילנקו |
הופעה ראשונה: 2025
משך הופעה: שעתיים ו-6 דקות
|
|
|
|
מדובר בחבורה של אנטי-גיבורים שלמרות היותם כאלה הם נשלחים על ידי ממשלת ארצות הברית למשימות שונות. חברים בצוות ילנה בלובה (פלורנס פיו). היא אומנה בחדר האדום על תקן האלמנה השחורה, בהיותה אחות המאומצת של נטשה רומנוף, האלמנה השחורה המקורית.
ג'יימס "באקי" בארנס (סבסטיאן סטן) הוא חייל על משודרג, עם זרוע קיברנטית. הדיבור עליו שהוא נהרג במלחמת העולם השנייה אך צץ בהווה כמתנקש שעבר שטיפת מוח על ידי ארגון "הידרה". כאשר שהה בווקאנדה הוסר ממנו התכנות. הוא שימש זמן קצר כחייל החורף ב"קפטן אמריקה: עולם חדש מופלא". שם הוא עבר לפוליטיקה וכעת מתמודד על מושב בבית הנבחרים האמריקני. זאת במקביל להיותו מנהיג צוות הת'נדרבולטס. ג'ון וקר (וואייט ראסל) הוא חייל-על שכוחותיו שודרגו. בעבר הוא היה קפטן מעוטר ביחידת ריינג'רס של ארה"ב שנבחר להחליף את סטיב רוג'רס כקפטן אמריקה, אך שוחרר מתפקידו זה עם אות קלון, בעקבות מעשים שלא כיבדו את תפקידו. אנטוניה דרייקוב/ טאסקמאסטר (אולגה קורילנקו) היא בעלת רפלקסים צילומיים, מה שמאפשר לה לחקות את סגנונות הלחימה של יריביה. בעבר היא נשלטה על ידי אביה, גנרל דרייקוב, וביצעה בשליחותו משימות חיסול עבור החדר האדום. מכך שיחררה אותה נטשה רומנוף. אלכסיי שוסטקוב/ השומר האדום (דייוויד הארבור) הוא חייל-על ומקבילו הרוסי של קפטן אמריקה, המשמש כדמות אב לילנה בלובה. ולנטינה אלגרה דה לה פונטיין קונטסה (ג'וליה לואי-דרייפוס) היא מנהלת ה-CIA המעסיקה את ווקר ובלובה. אווה סטאר/ רוח (האנה ג'ון-קאמן) בעלת גמישות מולקולרית, מה שמאפשר לה לעבור דרך חפצים מוצקים. בוב/ הסנטרי/ הריק (לואיס פולמן) הוא בעל כוחות על הסובל מאמנזיה. בתור הריק, גרסה אפלה של הסנטרי והאלטר אגו של בוב הוא בלתי מנוצח ומסוגל להפוך אנשים לצללים. והחבורה הזו תנסה להתאפס ולבצע משימות למען ארה"ב.
ביקורות **** וחצי
בכרזת הפרסום של הסרט נכתב: "לא גיבורים. לא על. לא מוותרים". וזה משקף במדויק את חבורת האנדרדוגים, לוזרים אם תרצו, שבכל זאת מבצעים את משימותיהם. אני חושב שסוף סוף אולפני "מרוול" מצאו את מה שהם חיפשו כבר הרבה שנים. את הטוויסט בעלילה, את הכיוון שיחזיר את הפרנצ'ייז למסלול המרתק של חקירה מחודשת של הז'אנר. את ריענון הפורמט באופן כזה שיפתח דרכים חדשות, שיספק תובנות חדשות. ואכן יש ב"ת'נדרבולטס*" אירוניה עצמית של אנטי גיבורי על המודעים לחולשותיהם ומנסים לעבוד על זה. זאת בשילוב עם קטעי אקשן שבעיקרון לא מחדשים הרבה, למעט המאבק של בוב הסנטרי עם הדמות האפלה שלו – בעל הכוריאוגרפיה הנהדרת. הדבר גם ממחיש את ניסיונה של חבורת האנטי גיבורים להגיח למרכז הבמה.
צריך בראש ובראשונה לשבח את התסריט. חלק ניכר מהדיאלוגים המהותיים מבריק, הסיטואציות הדרמטיות בעיקרן עשויות היטב, וסצנות האקשן מודולריות ומוקפדות בדרך כלל. וגם משחקם של כל העושים במלאכה, ובראשם פלורנס פיו, עומד בסטנדרטים גבוהים. ובסופו של דבר, המעטפת המגובשת כולה היא שהופכת את "ת'אנדרבולטס*"ליצירה חשובה ביקום המתחדש של "מארוול".
שימו לב לפסקול הנפלא שחיבר לסרט ההרכב בעל שלושת המוזיקאים "Son Lux". גם מבחינה זו ובכלל, הסרט מחזיר עטרה ליושנה, ואף יותר מזאת, בכל הקשור ליקום של "מארוול". וכעת ליצירה הבאה בפרנצ'ייז: "ארבעת המופלאים". (נחום מוכיח, אתר הבמה)
|
|