הסימפונית הישראלית ראשון לציון מציגה: רחמנינוב, ראוול וקוז'וקרו על במה אחת
תכנית מיוחדת ומרתקת
ראוול, רחמנינוב וקוז'וקרו "ייפגשו" על במת התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, בניצוחו של דויד גריילסאמר, המכהן כמנהל המוזיקלי והאמנותי של קאמרטה ג'נבה ECA משנת 2013 ומנצח ראשי ומנהל מוזיקלי של הפילהרמונית מדלין שבקולומביה, משנת 2022. בקונצ'רטו לפסנתר של ראוול הוא ימלא תפקיד כפול של מנצח ופסנתרן סולן. זהו אירוע ייחודי במיוחד מאחר שמדובר בקונצ'רטו של ראוול. יצירתו של ראוול קונצ'רטו לפסנתר בסול מז'ור, היא היצירה הלפני אחרונה (הושלמה ב-1931) עליה הכריז שהיא אינה אמורה להיות "עמוקה" אלא "מבדרת" כיצירות מוצרט וסן-סנס.

התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, צילום: מירי שמיר
את הקונצרט תפתח יצירתו של פרופ' זיו קוז'וקרו, "סדוק" לפסנתר ולתזמורת שנכתבה במיוחד עבור קונצרט זה. היצירה מתחשבת בעוצמתו ויכולותיו של גריילסאמר כפסנתרן וכמנצח והיא מתבססת על אותו התזמור, הגדול יחסית, של הסימפוניה של רחמנינוב.
קוז'וקרו, מלחין הבית של התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, הוא מנצח, מעבד ומוזיקאי רב תחומי הפעיל בשדה המוזיקה העכשווית, הקלאסית והפופולרית. כמו כן, הוא ייסד את החטיבה למוזיקה במחלקה לאמנויות באוניברסיטת בן גוריון בנגב, שבראשה הוא עומד. יצירותיו בוצעו בארץ ובעולם, ובין היתר בפסטיבל MATA למוזיקה עכשווית וב- Merkin Hall בניו יורק, בפסטיבל ECSA האירופי בלוקסמבורג, בפסטיבל ISCM של האגודה הבינלאומית למוזיקה עכשווית ועוד.
בחלקו השני של הקונצרט תבצע התזמורת את הסימפונית השנייה של רחמנינוב שזכתה להצלחה רבה הן מצד הקהל והן מצד המבקרים וזיכתה אותו בפרס "גלינקה". החיבור בין יצירותיהם של ראוול ורחמנינוב, שחיו ופעלו מוזיקלית באותה התקופה (סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20) השתייכה לזרמים שונים במוזיקה. בעוד ראוול נמנה עם הזרם האימפרסיוניסטי החדש של תחילת המאה, רחמנינוב נחשב בתקופתו כמלחין שמרן שהמוזיקה שלו נותרה בתקופה הרומנטית.
זיו קוז'יקרו, צילום: דני מכליס
יום שני, 17 בפברואר 2025, בשעה 20:00, תל אביב, משכן האופרה, יום רביעי, 19 בפברואר 2025, בשעה 20:00, יום שבת, 22 בפברואר 2025, בשעה 20:00, ראשון לציון, היכל התרבות ע"ש מאיר ניצן, יום ראשון, 23 בפברואר 2025, בשעה 20:00, רחובות, בית העם. לינק לרכישת כרטיסים