מפגש חגיגי עם הרצאה סביב המאכלים המאפיינים את החג, כולל סדנה קולינרית להכנת אוזני המן
"אוכל לנשמה" - בית אבי חי בסדנה קולינרית ולימוד לכבוד חג פורים בהנחיית פרופ' אביגדור שינאן והשף-קונדיטורית קרן קדוש. האירוע יתקיים ביום שלישי, 27 בפברואר 2018 במרכז בית אבי חי, ירושלים.
אופים וטועמים
חגי ישראל נחגגים אומנם בדרכים וצורות שונות, אך המאפיין הבולט והעיקרי שמהווה חלק בלתי נפרד מכל חג הוא האוכל. ובמקרה של חג פורים אחת הסוגיות המעניינות את החוגגים במיוחד היא סוג וטיב המילוי המועדף לאוזני המן.
כעת, לקראת החג, יתקיים בבית אבי חי מפגש תחת הכותרת "אוכל לנשמה", שיעסוק בלימוד המקורות יהודיים הקשורים לפורים, לאסתר המלכה ולדמותה וכמו כן תתקיים סדנה קולינרית חווייתית בנושא אוזני המן.
על החלק הקולינרי ורווי הפרג תהיה אחראית קרן קדוש, מקפה-קונדיטוריה-בראסרי "קדוש" הירושלמי הידוע, עליו היא מנצחת יחד עם בן זוגה איציק קדוש. היא תספר על תהליך הכנת אוזני המן המיוחדות של "קדוש" ותדגים שלב אחר שלב את הליך עשיית אוזני המן, עד לטעימות.
התפריט של אסתר המלכה
בזמן האפייה, יעביר פרופ' אביגדור שינאן לימוד טקסטים הקשורים בדמותה של אסתר המלכה, שנקראה גם הדסה, על חייה לפני ואחרי ההיכרות עם אחשוורוש. כמו כן, ההרצאה תעסוק בסוגיית האוכל הארמון המלך, וליתר דיוק - האם אסתר אכלה אוכל כשר שסופק עבורה מבחוץ, או שמה נאלצה לאכול ממטבח הארמון, משמע אוכל שאינו כשר?

פורים קולינרי בבית אבי חי, צילום: אפרת ליכטנשטט
מפגש "אוכל לנשמה" יתקיים ביום שלישי, 27 בפברואר 2018, בשעה 20:00, בבית אבי חי, ירושלים. מחיר:50 ₪. פרטים נוספים באתר בית אבי חי