אפרת ליכטנשטט ופרופ' אביגדור שינאן ינחו סדנה קולינרית ולימוד לרגל הפסח בירושלים
מפגש אוכל וטקסט
חגי ישראל נחגגים בדרכים וצורות שונות, אך המאפיין הבולט והעיקרי שתופס את מרכז תשומת הלב במרבית החגים הינו האוכל; והרבה אוכל. אולם אין ספק שמתוך כל החגים היהודיים חג הפסח בולט בכל הקשור לאירוח ולזלילה שמתחילים בליל הסדר – ארוחה שלעיתים נמשכת שעות ארוכות - ונמשכים כמעט ללא הפסקה עד לחג השני.
כעת, לקראת החג, יתקיים בבית אבי חי מפגש בשם "אוכל לנשמה" שיעסוק בלימוד המקורות היהודיים הקשורים למאכלי ליל הסדר, לקריאת ההגדה המסורתית ולסוגיות הקולינריות שמאפיינות את החג.
את הדיון בטקסט של ההגדה יוביל פרופ' אביגדור שנאן שישוחח על ליל הסדר ועל משמעות האוכל בהגדת הפסח, על סימני החג והמצות ועל שתיית ארבע כוסות היין. לצידו תהיה הבלוגרית, צלמת האוכל וכותבת מדור האוכל של "מקור ראשון" אפרת ליכטנשטט שתקיים סדנת קינוחי פבלובה חגיגית - מרמת הכנת החומרים הבסיסית, המשך בדקורציה של הבאת הקינוח לרמה ייצוגית ואסתטית וכלה, כמובן, בטעימות.
אפרת ליכטנשטט גם תדבר על הקשיים שמוסיף לנו חג הפסח בכל הקשור להכנת האוכל, הערך התזונתי שלו וכיצד ניתן להתגבר על מכשולים אלו ולהכין אוכל מוקפד, ייצוגי וטעים.

אוכל לנשמה, צילום: אפרת ליכטנשטט
"אוכל לנשמה" – מפגש חגיגי על אוכל וטקסט יתקיים ביום שלישי, 19 במרץ 2018 בשעה 20:00 בבית אבי חי בירושלים. מחיר: 50 ₪, להזמנת מקומות באתר בית אבי חי או בטלפון: 02-6215900