פניני המוזיקה מציגים את היצירה הנשגבת, שכתב המלחין לפני מותו, ושתבוצע על ידי המקהלה הפילהרמונית תל אביב ותזמורת הפסטיבלים הירושלמית
יצירה מסתורית
עמותת פניני המוזיקה מעלה את "הרקוויאם" האגדי של מוצרט בהשתתפות המקהלה הפילהרמונית תל-אביב – בהדרכתו של לאונטי וולף ותזמורת הפסטיבלים הירושלמית. מנצח: לאונטי וולף. עוגב: יורי סולניקוב.
הסיפור מאחורי היצירה, הנחשבת כבר יותר ממאתיים שנה כאחת היצירות הגאוניות בעולם, אפוף מסתורין.
לפי האגדה, איש אלמוני לבוש שחורים ביקש ממוצרט להלחין רקוויאם ונעלם. ככל שנמשכה עבודתו על הרקוויאם, כך התגברה במוצרט ההרגשה שהוא כותב אותו לעצמו.
רק ב-1990 התגלה מסמך המציין שבהשכבה של מוצרט בכנסיית מיכאל הקדוש בווינה, חמישה ימים לאחר מותו, בוצע הרקוויאם אותו כתב. כך נסגר המעגל.
הרקוויאם של מוצרט היה הראשון שיצא מחוץ לכותלי הכנסייה, וקיבל מעמד של יצירה לקונצרטים.

תזמורת הפסטיבלים הירושלמית (צילום: מרק ניימן)
הקונצרט יתקיים ביום שבת, 25 בינואר 2020 ב-18:00 בכנסיית אוגוסטה ויקטוריה בירושלים. להזמנת כרטיסים: 02-5356954 או באתר פניני המוזיקה
לרכישת כרטיסים