סיפורים מחדר האוכל: הסופרת עינת יקיר והשף גיא מלכה בסדנת כתיבה טעימה במיוחד
אוכלים וכותבים
בית אריאלה משיקה סדנת כתיבה מיוחדת בת עשרה מפגשים, בהנחייתה של הסופרת עינת יקיר, ובהשתתפותו של השף גיא מלכה ("חדר אוכל"). הסדנה תצא לדרך ב-2 במרץ 2020 בחלל המסעדה של "חדר אוכל" בתל אביב. בכל מפגש יצור מלכה מנה ייחודית שתפתח את התיאבון ובהשראתה יכתבו המשתתפים סיפור חדש - בתחילת המפגש יינתן הסבר על המנה שהוכנה, המשתתפים יטעמו אותה ולאחר מכן יתחילו במלאכת הכתיבה.
עינת יקיר – סופרת, עורכת, מתרגמת ומבקרת ספרות ישראלית, נכדתו של הסופר היידי יאנקל יקיר. את סיפוריה הראשונים, שהתפרסמו ב"עיתון 77" החלה לכתוב כבר בגיל 14. מאז כתבה, ערכה ותרגמה ספרים, סיפורים קצרים וטורים רבים. זכתה בפרסים ותארים: מקום שני בתחרות הסיפור הקצר של עיתון "הארץ" בשנת 2000, פרס אשת השנה בספרות לשנת 2003, ופרס ראש הממשלה לספרות לשנת תשס"ט עם ספרה "בעלי המלאכה".
בין ספרייה האחרונים – "כמוני כמוך", "ימי החול" ו-"המחיצה". בנוסף לעבודות העריכה והתרגום שלה היא גם מלמדת כתיבה יוצרת ב"מנשר" ובבית אריאלה.

גיא מלכה צילום: אנטולי מיכאלו
השף גיא מלכה - בעלים והשף הראשי של מסעדת "חדר אוכל", החל את דרכו במטבח של מסעדת יפו-תל-אביב של חיים כהן, היה השף התפעולי של קפה נואר, והשף של מסעדת ווסט סייד וכן עסק בייעוץ קולינרי.
המפגש הראשון יתקיים ביום שני, 2 במרץ 2020
בשעות 11:45-10:00.
תאריכי המפגשים הבאים: 9, 16, 23, 30 במרץ, 6, 29, 27 באפריל, 4, 11 במאי. עד 18 משתתפים. מחיר רגיל: 1250 ₪, לתושבי תל-אביב-יפו, לחיילים ולסטודנטים: 1,150 ₪. כל המפגשים יתקיימו במסעדת "חדר אוכל", שדרות שאול המלך 23, תל אביב ליד ספריית בית אריאלה. להרשמה: 03-7240570