במסגרת הסדרה למשפחה של התזמורת הסימפונית ירושלים, תוצג ההצגה המוזיקלית "תוף הקסמים"
במסגרת הסדרה למשפחה של התזמורת הסימפונית ירושלים, תוצג ההצגה המוזיקלית "תוף הקסמים", אותה כתבה אמנית כלי ההקשה נויה שליין, שמובילה את ההצגה ומנגנת בה על מרימבה וכלי הקשה נוספים. את התזמורת תוביל המנצחת סיון אלבו בן-חור. מוקדם יותר באותו יום, בשעות הבוקר, ייערך מפגש עם היוצרות במסגרת סדרת "שיח מנצח".
על "תוף הקסמים"
תוף בכלל לא רוצה להיות תוף. הוא מעדיף להתחפש לכלים אחרים, כמו חצוצרה, חליל וכינור. לאורך המופע הוא מגלה את הייחודיות שלו ומבין שהכי טוב לכל אחד להיות הוא עצמו. בהצגה משולבים קטעים מיצירות מפורסמות, ובהן מפצח האגוזים מאת צ'ייקובסקי, שחרזדה מאת רימסקי-קורסקוב, כרמן מאת ביזה, הסימפוניה הפנטסטית של ברליוז ועוד, וישולבו גם שירי ילדים מוכרים.
"המנדט העיקרי של התזמורת היא לפעול עבור הקהל הירושלמי", אומר עופר אמסלם, מנכ"ל התזמורת, "והתזמורת שלנו עושה ככל שביכולתה כדי לפנות לקהילות השונות העיר על המגוון הרב שיש בה. הקונצרטים למשפחה הם מסורת ותיקה בתולדות התזמורת. ככלל, הקונצרטים הקהילתיים שלנו פונים לקהלים בחתכי גיל שונים ונערכים באווירה ובגישה מותאמת לקהלים הספציפיים". לדף המופע

עופר אמסלם, תמונה באדיבות הסימפונית ירושלים. צילום התזמורת: דוד וינוקור
"קצב החיים"
לפני הקונצרט למשפחה, בשעה 11:00 בבוקר, יתקיים קונצרט\מפגש במסגרת הסדרה "שיח מנצח", שבה נערכים קונצרטים בפורמט של שיחה עם המנצחים. סדרה זו מיועדת לקהל מבוגר ולבני גיל הזהב. המפגש הפעם, שנקרא בשם "קצב החיים", יתעמק בהשפעה האדירה שיש לקצב על המוזיקה, ובמהלכו יצא הקהל למסע מרתק בו ייבחנו ההשפעות הפיזיות והנפשיות שיש לקצב על היבטים שונים בחיי היומיום – על הבריאות שלנו, על מערכות יחסים, דיאטה, התפתחות, תקשורת ועסקים. ברגע שאנחנו מבינים את ההשפעה העצומה שיש לקצב על חיינו אנחנו יכולים להשתמש בו לטובתנו. לדף המופע
על האמניות:
סיון אלבו בן-חור, מנצחת
סיון אלבו בן-חור היא כנרת ומנצחת. מכהנת כמנצחת הראשית של התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד. היא בוגרת תואר ראשון בכינור בכתתה של אורה שירן באקדמיה למוזיקה בירושלים ותואר שני בניצוח בכיתתו של פרופ' מנדי רודן בבית הספר ע"ש בוכמן-מהטה, אוניברסיטת תל אביב. אלבו בן-חור ניצחה על התזמורת הקאמרית הישראלית, התזמורת הסימפונית של קפריסין, סינפונייטה באר-שבע, אנסמבל מיתר, התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, התזמורת הסימפונית של פורטו, תזמורת הבמה הישראלית, התזמורת הסימפונית אשדוד, תזמורת האקדמיה למוזיקה בירושלים, התזמורת של בית הספר ע"ש בוכמן-מהטה והתזמורת הסימפונית הממלכתית "קלאסיקה" של סן-פטרסבורג, עליה נשלחה לנצח כנציגת האקדמיה למוזיקה בירושלים. בין השנים 2006-2009 ניצחה בקביעות על תזמורת סימפונט רעננה, איתם הובילה את הפרוייקט החינוכי "מפצח האגוזים" בשיתוף תיאטרון המדיטק, בכל רחבי הארץ. בינואר 2009 נסעה עם תזמורת זו לסדרת קונצרטים בפולין.
בשנת 2008, הוזמנה לנצח על תזמורת בית הספר ע"ש בוכמן-מהטה בקונצרט חגיגי לכבוד יום הולדתו ה-60 של הכנר והמורה הנודע זאכר ברון. בקיץ 2011, מתוך כ-120 מועמדים, אלבו בן-חור נבחרה להיות אחת משמונה מנצחים מכל רחבי העולם, שהשתתפה בקורס לניצוח היוקרתי בהדרכתו של מאסטרו יורמה פאנולה ובהשתתפות התזמורת הסימפונית של פורטו. השתתפותה בקורס סובסדה על ידי קרן התרבות אמריקה-ישראל. כמו כן, השתלמה אצל המנצחים גוסטאבו דודאמל, ג'יזל בן-דור, יואל לוי, יורמה פאנולה, אשר פיש ועוד. היא השתתפה בתחרויות ה"אביב" לניצוח 2007-2008 ו-2010-2011, בשתיהן הגיעה לגמר התחרות ובשנייה זכתה בפרס חביבת הקהל ע"ש מאירה גרא מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל. במסגרת התחרויות ניצחה על אנסמבל סולני תל-אביב, התזמורת הסימפונית ירושלים, רשות השידור, התזמורת הסימפונית חיפה והתזמורת הקאמרית הישראלית.

סיון אלבו בן-חור, צילום: שמוליק בלמס
נויה שליין, אמנית מרימבה וכלי הקשה
יוצרת, סולנית ומנחה של מופעים רבים, ביניהם מופעים במסגרת פסטיבלים ידועים, סל תרבות ארצי, קונצרטים עם תזמורות ורקדנים, הצגות תיאטרון ורסיטלים שהוקלטו לרדיו. בהופעותיה, שליין משלבת מוזיקה ומחול באופן ייחודי. הופיעה באולמות החשובים בכל רחבי אירופה, בסין, בקוריאה ובארגנטינה. בשנת 2022, הוציאה לאור את ספרה הראשון - "הבית של תוף". זהו ספר ילדים מעורר דמיון, הכתוב בחרוזים, על משפחת כלי ההקשה. בין היתר, שליין יצרה את סדרת הסרטונים המקיפה ביותר שנעשתה בעברית על כלי הקשה. הקימה את ההרכב "כלים שלובים" - הרכב נשי ייחודי של חליל, צ'לו ומרימבה וכלי הקשה. בשנים 2015-2010, היתה חברה בתזמורת דיוואן מערב-מזרח, בניצוח מאסטרו דניאל ברנבוים. במהלך 2013, ניגנה עם ברנבוים והתזמורת גם כסולנית, בפסטיבלים בלוצרן, בזלצבורג ובשטוטגרט. כמו כן ניגנה בהרכבים קאמריים מתוך התזמורת בפסטיבלים חשובים בעולם, ובהם בלונדון בפסטיבל הפרומז של הבי-בי-סי ובמוזיאון הלובר בפריז.
בשנים 2011-2010, ניגנה בהרכב קאמרי עם חברי תזמורת האופרה של ברלין, בניצוח מאסטרו דניאל ברנבוים, ביצירה Derive 2 מאת פייר בולז. הקונצרטים נערכו באולמות החשובים בברלין ובהם אולם הפילהרמוני ואולם הקונצרטהאוז. בשנים 2014-2009, השתתפה בפסטיבל הבינלאומי למוזיקה קאמרית, ירושלים, בהנהלת אלנה בשקירובה. בשנת 2009, הופיעה כסולנית בהיכל התרבות ת"א, במסגרת קונצרט הגאלה השנתי של התזמורת הפילהרמונית הישראלית והתזמורת הסימפונית ע"ש בוכמן-מהטה, בניצוח מאסטרו זובין מהטה. בשנים 2009-2008, ניגנה בהצגה "אקווס" של תיאטרון בית לסין והוקדש לה פרק בתכנית הטלוויזיה של אריה ורדי, "אינטרמצו עם אריק". שם הפרק "כולה קצב".
שליין זכתה בפרסים רבים. בין היתר, בשנת 2008, זכתה בפרס הראשון בתחרות ע"ש פאול בן-חיים, לנגינת יצירות ישראליות. בשנים 2008-2006, זכתה בתחרויות רבות בבית הספר הגבוה למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה. שליין היא זוכת מענקי קרן רבינוביץ לאמנויות בשנים 2018-2017, וזכתה למענקים מקרן התרבות אמריקה-ישראל בין השנים 2010-2006.

נויה שליין, צילום: שי בראל
חמישי 2 בינואר | 11:00 ו-17:00 | האולם הסימפוני ע"ש הנרי קראון, תיאטרון ירושלים. כרטיסים