סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2025 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
      
101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה יעקב אגם ואורי צייג: משטחים בתנועה
 

 
 
התערוכה מהווה הזדמנות להתוודע למדיום ההדפס של יעקב אגם ולמפגש עם השטיחים של אורי צייג


דיאלוג בין הדפס לאריגה

התערוכה של יעקב אגם ואורי צייג "משטחים בתנועה", בגלריה לתערוכות מתחלפות במוזיאון אגם, היא מעין המשך לתצוגת הקבע החדשה. התערוכה מהווה הזדמנות להתוודע למדיום ההדפס של יעקב אגם ובה בעת למפגש עם השטיחים של אורי צייג. הדיאלוג בין צורות מופשטות, אופני תנועה בחלל ונקודות מבט משתנות, הופך את הצופים לשותפים פעילים בחוויית התערוכה.
 
המפגש עם השטיחים של  האמן אורי צייג מעלה את השאלה האם לפנינו אמנות או מלאכת יד. באופן הצגתם בתערוכה הנוכחית הוא מפקיע אותם מתפקידם המסורתי ומציע פרשנות נוספת לעבודות. אורי צייג, אמן רב-תחומי שהרבה להציג בארץ ובעולם, נוהג לערער ביצירתו על מושגים וערכים שגורים בשפת האמנות. הוא מרבה לבחון את הגבול העדין שבין טקסטיל כמלאכה לבין טקסטיל כאמנות.

השטיחים נארגו בשיתוף פעולה עם נשים בדואיות מהכפר לאקייה מתוך מטרה לבחון את הגבול שבין עיצוב, אמנות וקראפט, וכן את מלאכת האריגה כדרך לבטא תפיסות מסורתיות ותרבותיות. במתווים שצייג הכין לשטיחים הוא בחר בהפשטה מינימלית של צורות ושל צבעים כדי להתאים את העיצוב למיומנות האורגת, לחומר הגלם ולאופני הייצור. 



יעקב אגם ואורי צייג, משטחים בתנועה, צילום באדיבות מוזיאון אגם



יעקב אגם, ללא כותרת, שנות ה-2000 , צילום: שי בן אפרים

 
רעיון "הממד הרביעי"

הדפסי הרשת הראשונים שיצר יעקב אגם נעשו בעזרת דפסים מומחים בצרפת, שבה ריכז את עיקר פעילותו בתחילת שנות השישים. בעוד עבודותיו בציור ובפיסול זכו למרב תשומת הלב, המדיום הצנוע של הדפס על נייר אפשר לו להתמודד בצורה אחרת עם המפגש שבין דו-ממד לתלת-ממד, ולממש בעבודותיו את רעיון "הממד הרביעי".

הדפסיו של אגם הם לרוב חלק מסדרה בת חמש עבודות או יותר היוצרות שלם אחד מהתלכדות של נקודות מבט מרובות. את ממד השינוי ואת אשליית התנועה הוא יוצר באמצעות ארגון של צורות ושימוש בסרגלי צבע. לעיתים הוא יוצר חוסר איזון מכוון בין ההדפסים כדי להעצים את המתח הצורני והצבעוני ולתרום לתנועתיות, ובמקרים אחרים הוא שואב השראה מפרטיטורות מוזיקליות הנעות ממורכבות לפשטות, וחוזר חלילה. אוצר: יניב שפירא.  



יעקב אגם, ללא כותרת, שנות ה-2000 , צילום: שי בן אפרים

  

יעקב אגם גל מרובע, 1989, אוסף המוזיאון צילום שי בן אפרים

תערוכתם של יעקב אגם ואורי צייג: משטחים בתנועה. הפתיחה: 29 בינואר 2025, נעילה: 30 ביוני 2025, מוזיאון אגם, רחוב מיש"ר 1, ראשון לציון. שעות פתיחה: שני, שלישי, רביעי, שישי ושבת - 15:00-10:00 | חמישי - 20:00-10:00. לאתר המוזיאון



27/01/2025   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע