"אל מול הים"
התערוכה החדשה במוז"א, מוזיאון ארץ־ישראל, תל אביב, "אל מול הים", היא פרויקט אמנותי אישי-חברתי, שצולם כולו בשנת 2025, פרי שיתוף פעולה בין עמותת "הגל שלי" והאמן-צלם דניאל צ'צ'יק. העמותה פועלת כמסגרת חינוכית-חברתית ייחודית שהופכת את חוויית הגלישה בים למרחב של בניית קהילה, שיקום והעצמה. עבור בני נוער במצבי סיכון, מתמודדי טראומה ואוכלוסיות מיוחדות, הגלישה היא כלי לגילוי עצמי, ואמצעי שמאפשר להם להתמודד, לבנות חוסן רגשי, לחזק כוחות פנימיים ולייצר אמונה במסוגלות העצמית.
במוקד העבודה משתתפי התוכנית הטיפולית "כלים מהגלים", שלוקחים בה חלק ילדים, בני נוער, נשים וגברים שנפגעו באירועי 7 באוקטובר 2023 והמלחמה. יש בהם מפונים מעוטף עזה, חיילים, משפחות שכולות, משפחות חטופים ושורדי פסטיבל הנובה והמידברן כל אחד מהמצולמים נושא עמו סיפור אישי של טראומה ושל חוסן.
התערוכה תוצג במוז"א לציון שנתיים לאירועי 7 באוקטובר ובמקביל לתערוכת עדות מקומית 2025.

דיוקן יובל שרעבי, 2025, צילום: דניאל צ'צ'יק
במשך למעלה מעשור צ'צ'יק מתבונן בים ובנופיו כצוהר דרכו הוא בוחן את השבריריות, המורכבות והעוצמה של הקיום האנושי. באמצעות עבודותיו וראיונות וידאו שצילם וערך אורן יזרעאל, מתועדים המשתתפים במסע של שיקום והתחדשות: האינסופיות הנפרשת באופק, רגעים בהם הנשימה נעתקת, מפגש עם הגלים שמזמן תנועה ונוכחות. עצם הבחירה להיכנס לים, להתמודד ולהתמסר לעוצמתו, מחזירה תחושה של שליטה, חיבור וביטחון - הגוף הנוכח מאפשר לפגוש את הפצע וישנו סיכוי להתחדשות. טראומה ואובדן פוגשים באור ובתקווה.

דיוקן מאי פלד, 2025, צילום: דניאל צ'צ'יק
"סמל לכוח, לתעוזה ולתקווה"
ירון וקסמן, מנכ"ל ומייסד שותף, עמותת "הגל שלי": "התערוכה 'אל מול הים' היא הזדמנות נדירה לראות דרך עיניהם של המשתתפים והמשתתפות בתוכנית את מסעם האישי ליצירת חוסן והתחדשות. הצלם דניאל צ'צ'יק הצליח ללכוד ברגישות את הרגעים הכי אינטימיים בהתמודדות עם הפצע, העמידה מול האתגר, ואת החיבור לים כמקור כוח ואיזון. עבורנו בעמותת 'הגל שלי', זו לא רק תערוכה, זו עדות חיה ליכולת של אנשים שנפגעו מהטראומה של ה-7 באוקטובר ומאירועים מתמשכים, להתרומם, להתמודד ולצמוח. המבקרים במוז"א, מוזיאון ארץ-ישראל יוכלו להתבונן ביצירות שעבורנו הן סמל לכוח, לתעוזה ולתקווה".
דניאל צ'צ'יק: "בעיניים המשקיפות אל האופק ושבות אל עיניי, נפרשים ים, כאב ואור המתערבלים זה בזה. מול הים צילמתי: המקום שאליו ברחתי בילדותי, שם גלשתי בסערות החורף, שם עמדתי והבטתי והים החזיר לי מבט. למעלה מעשור אני מתבונן בים ובנופיו, מחפש בהם את שבריריות הקיום האנושי ואת עוצמתו. בפרויקט זה אני ממשיך לחקור את יחסי הגומלין בין האקלים הרגשי ובין המרחב החיצוני, באמצעות דיוקנאות אינטימיים וצילומי נוף".
אוצרת התערוכה:
ילנה אלגרט שרון

דיוקן עמנואל שגב נפתלי, 2025, צילום: דניאל צ'צ'יק
"אל מול הים", מוז"א, מוזיאון ארץ-ישראל, רח' חיים לבנון 2, רמת אביב, תל אביב. פתיחה: 19 בספטמבר 2025, נעילה: 29 בנובמבר 2025. מחיר כרטיס: 58 ש"ח, ילדים עד גיל 18: ללא תשלום | חיילים: ללא תשלום (בהצגת תעודת חוגר), סטודנטים: 39 ₪ | אזרחים ותיקים: 29 ₪. שעות פעילות: שני, שלישי, רביעי: 10:00–16:00, חמישי: 10:00–18:00, שישי: 10:00–14:00, שבת: 10:00–16:00, בימי ראשון המוזיאון סגור. טלפון: 03-6415244