ענת קורול, ד"ר אורי מאיר צ'יזיק והשף אריאל כהן משתפים פעולה בהרצאה שהיא ארוחה
ענת קורול בשיחה עם ד"ר אורי מאיר צ'יזיק. האירוע מלווה בארוחת ערב ייחודית של השף אריאל כהן.
ד"ר אורי מאיר צ'יזיק קם בוקר אחד והחליט לצאת לבדוק מאיפה מגיע האוכל בצלחת שלו. בעקבות מה שגילה הוא החליט לצאת למסע קולינרי והיסטורי, בניסיון להבין את מקורות המזון שלנו. במהלך המסע בו חקר את ההיסטוריה, האבולוציה והתרבות של התזונה, גילה שיותר משההיסטוריה ובני האדם השפיעו על האוכל, האוכל השפיע על ההיסטוריה של המין האנושי.
יחד נגלה איך גילוי אמריקה והמהפכה התעשייתית שינו את צריכת המזון שלנו לעד, ואיך המזון שמוגש לנו הוא לא בדיוק מה שאנחנו חושבים. במהלך ההרצאה יוגשו שלוש מנות שיוכנו במיוחד ויוצגו על ידי השף אריאל כהן בהשראת השיחה. התפריט כולל מנות בשריות ומנות לצמחונים וטבעונים:
מנה ראשונה - עשויה אך ורק מחומרי גלם שגדלים בישראל.
מנה עיקרית - מנה ידועה עשויה בשיטת בישול הנהוגה במקומות רבים ברחבי העולם, וקיבלה פרשנויות שונות בכל תרבות.
מנה אחרונה - בהשראת החלק השלישי של השיחה - קינוח קלאסי ללא סוכר.
על המשתתפים
אורי מאיר-צ'יזיק הוא ד"ר להיסטוריה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ והעולם. הוא גם יועץ להנהגת הבריאות ומומחה לליקוט צמחי-בר למאכל.
אריאל כהן הוא שף ויועץ קולינרי שלאחרונה הרכיב את התפריט של טוקהאוס.
מה זה עושה בצלחת שלי? (צילום: אתר טוקהאוס)
הארוע יתקיים ביום חמישי, 18 באוגוסט 2016, 20:30, בטוקהאוס, נמל תל אביב. מחיר כרטיס: 120 ₪. לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים: 03-5545500.