אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה חברותא קאמרית
 

 
 
נגנים ישראלים החיים בארץ ובחו"ל ייפגשו לקונצרט קאמרי משותף בימקא ירושלים


הקונצרט הקרוב בסדרת הקונצרטים של המרכז למוזיקה ירושלים באולם ימקא ירושלים יציג חברותא קאמרית.
 
מטרת החברותא הקאמרית, בניהול האמנותי של אורי קם וקריסטינה ראיקו קופר, היא להפגיש  אמנים ישראלים החיים בארץ ובחו"ל  לנגינת תכניות שונות של מוזיקה קאמרית. בכוונתנו לשלב גם נגנים צעירים מצטיינים בפעילויותיו ובכך לתרום להמשכיות מסורת זו.
 
בתכנית הקונצרט יצירות צאן הברזל של ספרות המוזיקה הקאמרית לצד יצירות פחות ידועות:  מוצרט - סונטה לכלי מקלדת ולכינור בסי במול מז`ור, ק. 378 בעיבוד לקלרנית ולשלישיית מיתרים; פאול הינדמית - רביעייה לקלרנית, כינור, צ`לו ופסנתר;  דבוז`ק - רביעיית פסנתר במי במול מז`ור, אופ` 87.

משתתפי הקונצרט הקרוב: ינון ברנתן – פסנתר, שרון קם – קלרנית, יהונתן בריק – כינור, אורי קם – ויולה, כריסטינה ראיקו-קופר – צ`לו. 

ביום הקונצרט יעביר הכנר יהונתן בריק סדנה לכנרים ולהרכבים קאמריים במרכז למוזיקה ירושלים. הסדנה תיערך בין השעות 17:00-14:00. הכניסה ללא תשלום אך יש להזמין מקום מראש בטל`: 08-6241041.
 
שרון קם
 
ילידת ישראל, החלה ללמוד נגינה אצל עלי אבן ומדריכה למוזיקה קאמרית היה חיים טאוב. בגיל 16 הופיעה לראשונה עם התזמורת הפילהרמונית בניצוחו של זובין מהטה. בשנת 1992 הופיעה בקונצרט ההיסטורי המשותף של התזמורת הפילהרמונית הישראלית והפילהרמונית של ברלין, שהופץ בווידאו על ידי חברת סוני. הקריירה שלה החלה לנסוק עם זכייתה ב-1992 בתחרות הבין-לאומית היוקרתית ARD במינכן. מאז הופיעה עם תזמורות רבות ברחבי העולם בהן הסימפונית של שיקגו, הפילהרמונית של ברלין, הגוונדהאוז מלייפציג, הסימפונית של טורונטו, הפילהרמונית הישראלית, תזמורות הרדיו של מינכן ושל פרנקפורט והפילהרמונית של טוקיו. כמו כן הופיעה ברסיטלים בכל העולם וניגנה עם אמנים רבים, לרבות אייזק שטרן, יפים ברונפמן, טביאה צימרמן, כריסטיאן טלצף, בוריס פרגמנצ`יקוב וברברה בוני. קם מופיעה בקביעות בפסטיבלים בין-לאומיים בהם זלצבורג, ורביה, שלזוויג-הולשטיין, סיאטל, ונקובר, מרלבורו, קולורדו, דיבון ורביניה. היא משתתפת בקביעות בפסטיבלים חשובים ובהם פסטיבל זלצבורג, שבו ביצעה לרגל שנת ה-250 להולדתו של מוצרט את הקונצרט לקרנית שלו.
 
בשנת 1995 החלה להקליט לחברת טלדק. מהקלטותיה: הקונצ`רטי לקלרנית של ובר עם תזמורת גוונדהאוז בניצוחו של קורט מאזור, רסיטל עם הפסנתרן איתמר גולן וקונצ`רטי של מוצרט וקרומר. היא מרבה לבצע יצירות בנות זמננו. ב-1999 הוציאה דיסק של יצירותיו של פנדרצקי לקלרנית. לאחרונה יצא דיסק "קלאסיקה אמריקנית", בו היא משמיעה יצירות מאת קופלנד, ברנשטיין, גולד וגרשווין.
 
אורי קם
 
לאחר הופעתו הראשונה של הויולן אורי קם עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית בגיל 16 תחת שרביטו של זובין מהטה, הוזמן מיד בשנית  ומאז הופיע עם רוב התזמורות בארץ, וכן עם תזמורות בארה"ב ובאירופה. אוֹרי מרבה להופיע ברסיטלים בצפון ובדרום אמריקה, באירופה ובישראל. כנגן מוזיקה קאמרית מושבע, הופיע אוֹרי עם אמנים כאייזק שטרן, יצחק פרלמן, פנחס צוקרמן, גיל שחם, ברנרד גרינהאוס, לין הארל והרביעייה הירושלמית. כמו כן הופיע עם האגודה למוזיקה קאמרית של מרכז לינקולן בניו יורק, וכן בפסטיבלים רבים כמו ורביה, טנגלווד, אספן, שלזוויג-הולשטיין ואחרים.
 
אורי למד בארץ אצל חיים טאוב, ומאוחר יותר אצל פנחס צוקרמן ופטינקה קופק בבית הספר ”מנהטן“ בניו יורק. את לימודיו סיים בהדרכת וילפריד שטרהלה בברלין. הוא זכה בפרסים רבים, בהם הפרס השויצרי בתחרות ז‘נווה ופרס ”פגניני“ בתחרות טרטיס. בין השנים 1990 ו-2000 קבל מלגות מקרן התרבות אמריקה-ישראל.
בסתיו 2007, יצאה לאור הקלטתו הראשונה של אוֹרי בחברת ”Berlin Classics“. כמו כן הקליט לתחנות רדיו חשובות בגרמניה, בצרפת ובארה“ב.
 
ינון ברנתן
 
החל ללמוד נגינה בפסנתר בהיותו בן ארבע אצל נטשה טדסון וויקטור דרביאנקו באקדמיה למוזיקה בתל אביב, והמשיך את לימודיו באקדמיה המלכותית בלונדון אצל כריסטופר אלטון ומריה קורצ`ו. כמו כן השתלם אצל מוזיקאים גדולים כמארי פראייה, ראדו לופו, ליאון פליישר, כריסטוף אשנבך ואחרים.
 
ברנתן זכה בפרסים בתחרויות בינלאומיות חשובות, ביניהן התחרות ע"ש קלרה חסקיל בשוייץ ותחרות הפסנתר הבינלאומית בשנחאי, כמו כן זכה בפרס הפסנתר וחביב הקהל בתחרויות האביב של קרן התרבות אמריקה-ישראל אשר ממלגותיה הוא נהנה משנת 1997. בגיל 11 הופיע לראשונה עם תזמורת ומאז הוא מופיע בקביעות בקונצרטים סימפוניים, קונצרטים קאמריים וברסיטלים בכל רחבי העולם. ברנתן ניגן עם הרביעייה הירושלמית, עם רביעיית כרמל, ועם הכנרת ליזה פרשטמן - איתה גם ינגן את מכלול הסונטות לכינור של בטהובן בקונצרטחבאו השנה. הוא חבר וממייסדי רביעיית הפסנתר "פידליו", עמה הוא מופיע בקונצרטים בכל העולם.
 
תקליטור בו הקליט, בהופעה חיה, מיצירות בטהובן זכה בתואר "תגלית החודש" של המגזין הקלאסי בצרפת ושודר ברדיו בשיתוף עם RTL. כמו כן הופיע ברדיו ובטלוויזיה גם בארה"ב, סין, שוויצריה, בריטניה, הולנד, ישראל ועוד.
 
קריסטינה רייקו קופר
 
זכתה להכרה נרחבת הודות לרב-גוניותה המוזיקלית, הנגינה הווירטואוזית ונוכחותה הבימתית הכריזמטית. קריסטינה הופיעה כסולנית וכמוזיקאית קאמרית על בימות מכובדות ברחבי תבל. קריסטינה ידועה גם בשל יצר ההרפתקנות וכחובבת עבודות חדשות, פופולאריות ועכשוויות. היא השתתפה בהרכבים קאמריים רבים וכן  מנהלת מוזיקלית משותפת של החברותא הקאמרית. קריסטינה הקליטה למעלה מ-20 תקליטורים וחמישה DVD והושמעה בתחנות רדיו וטלוויזיה בעולם.
 
קריסטינה מחזיקה בדוקטורט באמנות המוזיקה מבית הספר ג`וליארד בניו יורק, שם למדה עם ג`ואל קרסניק, רוברט מאן ופליקס גלימיר. היא משמשת פרופסור אורח באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ומנגנת בצ`לו מעשה ידי ויליאם פורסטר משנת 1786.

יהונתן בריק
 
זוכה פרס נאומברג לשנת 1993 ופרס אופוס לשנת 1996-1997, הכנר יהונתן בריק ניגן, בין היתר, תחת שבטו של יואב תלמי, מנדי רודן, קייס באקל וקית לוקהארט, עם התזמורות של קייבק, ויניפג, וינדזור, גרנד ג`נקשון, ירושלים וחיפה, ועוד. הוא הציג רסיטלים רבים עם פסנתרנים כגון ג`יימס טוקו, לואי לורטי, סטיבן פרוטסמן ומיכאל צ`רטוק, ושיתף פעולה בהופעות של מוזיקה קמרית יחד עם דוד סוייר ומיכאל טרי מרביעיית גרנרי, עם נגני הצ`לו פיטר ויילי, סטיבן איסליס ויהודה חנני ועוד רבים. הוא השתתף בסדרות של מוזיקה קמרית ובפסטיבלים, ביניהם מלבורו, רביניה סיאטל, ואנקובר, אוטווה, ירושלים ועוד. יהונתן בריק מנהל באגודה המתחדשת למוזיקה קאמרית בקויבק.
 
לפני שמונה לתפקיד מרצה בכיר לכינור באונ` מישיגן, יהונתן בריק שימש בפקולטות של אונ` מקגיל וביה"ס למוזיקה, איסטמן. יהונתן בריק החל את לימודיו המוזיקאליים בגיל שש. כאשר סיים תיכון בגיל 16, נרשם לאקדמיה למוזיקה באוניברסיטת ת"א וסיים את לימודיו בהצטיינות יתרה ובאמצעות מלגת לימודים מלאה במכללה למוזיקה של אוניברסיטת סינסינטי. מוריו לכינור היו אילונה פהר, הנרי מאיר, קורט ססמנהאוס, ודורותי דיליי. הוא למד תיאוריה עם המלחין סרגיו נטרא והשתתף בסדנאות אמן עם האמנים  אייזיק שטרן, הנריק שרינג, מקס רוסטל ויוזף גינגולד. בריק זכה במספר פרסי קליירמונט וקיבל מלגה שנתית מאת קרן התרבות אמריקה-ישראל.

 
הקונצרט יתקיים ביום חמישי, 2 באפריל 2009 ב- 20:30 בימקא ירושלים. 


למועדי מופעים >

29/03/2009   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע