סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה משפחת צרי בקונצרט עם סימפונט רעננה
 

 
 
המשפחה המוזיקלית מאחדת כוחות על במת התזמורת עם מיטב הרפרטואר לכינור, ויולה וצ'לו


משפחה של צלילים

תזמורת סימפונט רעננה מארחת את המשפחה המוזיקלית הזאת, משפחת צרי, הכוללת את: נתאי צרי, הכנר המוביל של סימפונט רעננה בכינור וויולה, יחד עם אחיו הצ'לן הלל צרי ואחותם, הכנרת כרמית צרי (ישראל/ארה"ב).

ביחד יבצעו את מיטב הרפרטואר לכינור, ויולה וצ'לו, מהבארוק ועד לרומנטיקה, יחד עם נופך של פפריקה בדמות "מחולות גלנטה" הססגוניים של קודאי. מנצח: אדם אלוש.   
 
בתכנית: ויוולדי: קונצ'רטו ברה מינור לשני כינורות, צ'לו וכלי קשת אופ. 3 מס' 11, ר. 565 (10'), ברוך: קונצ'רטו במי מינור לכינור, ויולה ותזמורת, אופ. 88 (20'), קודאי: מחולות מגלנטה (18'), שומאן: קונצ'רטו בלה מינור לצ'לו ולתזמורת, אופ. 129 (24').  


תזמורת סימפונט רעננה, און הנר
   
 
על האמנים:

אדם אלוש, מנצח
מנצח, פסנתרן ונגן קרן יליד 1999. התחיל את לימודי המוזיקה בגיל עשר בלוקסמבורג ושוויץ וחזר לארץ בגיל 15. אלוש המשיך את לימודיו בתיכון לאמנויות תלמה ילין כנגן קרן ובקונסרבטוריון גבעתיים כפסנתרן והחל לנצח תחת הדרכתו של גיא פדר. כיום לומד במגמה לניצוח תזמורות בבית הספר הגבוה למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה באוניברסיטת תל אביב תחת שרביטו של יי-אן שו, ובשנים קודמות גם בכיתת הניצוח של מר יואב תלמי, והשתתף בכיתות אמן בהדרכתם של מאסטרו אוסמו ונסקה וניל סטולברג מאוניברסיטת UCLA. במרוצת השנים ניצח אדם על התזמורת הסימפונית חיפה, התזמורת הסימפונית של בית הספר הגבוה למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה, אנסמבל סולני תל אביב בהדרכתו של ברק טל והתזמורת הסימפונית של התיכון לאמנויות תלמה ילין.

כנגן קרן תחת הדרכתו של חזי ניר ניגן בתזמורות מובילות בארץ – התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הסימפונית ראשון לציון, התזמורת הסימפונית ירושלים, התזמורת הקאמרית הקיבוצית ועוד. כפסנתרן בכיתתה של ד"ר מיכל טל אלוש השתתף בהרכבים קאמריים בארץ ובחו"ל – פסטיבל פבלו קזלס בצרפת, ופסטיבל Eurofest  בגרמניה. אדם זכה במלגת קרן שרת בניצוח (2019) ובקרן יער (2018). זו הופעת הבכורה שלו עם תזמורת סימפונט רעננה. 

  
אדם אלוש, צילום: יואל לוי
 
נתאי צרי, כינור
מן הכנרים הבולטים החיים ופועלים בישראל, מרבה להופיע כסולן עם תזמורות רבות בארץ ובעולם, בשיתופי פעולה רבים בתחום המוזיקה הקאמרית וכמבצע עתיר ניסיון של מוזיקה בת זמננו. זאת לצד פעילותו בתחום הבארוק, מספר רב של יצירות מאת מלחינים ישראליים נכתבו עבורו והוקדשו לו. כיום מכהן ככנר מוביל בתזמורת סימפונט רעננה. נתאי הופיע כסולן עם מרבית התזמורות הישראליות וביניהן הסימפונית ירושלים רשות השידור, הסימפונית הישראלית ראשון לציון, הסימפונית חיפה, סינפונייטה באר שבע, התזמורת הקיבוצית וסימפונט רעננה. כמו כן הופיע עם קבוצת בארוקדה. הוא הופיע בין השאר עם תזמורת תיאטרון האופרה ברומא, תזמורת הרדיו והטלוויזיה של ליובליאנה, התזמורת הסימפונית של בליאר בפלמה דה מיורקה, תזמורת העיר טבילסי ותזמורת ונקובר וניגן כסולן עם מנצחים כמו נעם שריף, מנדי רודן, גארי ברתיני, עומר מ. ולבר, סלבדור ברוטונס וליאור שמבדל ועוד רבים אחרים. נתאי צרי הופיע בפסטיבלים רבים בארץ ובעולם, כולל טנגלווד, גראץ, פסטיבל ישראל, ימי המוסיקה בגליל העליון, פסטיבל שופן בעיר האסור בביג'ין ופסטיבלים למוזיקה מודרנית בדרזדן, שטוטגרט וורשה.

הוא הוביל את קבוצת מוזיקה נובה ואת אנסמבל המאה ה-21 וכיהן ככנר ראשון של התזמורת הקאמרית הקיבוצית. בשיתוף עם אחיו, הצ'לן הלל צרי והפסנתרנית מיכל טל, ייסד נתאי צרי את ה"מועדון למוזיקה קאמרית ישראלית" אשר היה פעיל בעשור האחרון. ההרכב הופיע, הקליט ועסק בהדרכת נגנים צעירים ביצירות קאמריות רבות שנכתבו בישראל. פעילותו הענפה והאיכותית של ההרכב זיכתה אותו בפרס פרטוש היוקרתי בשנת 2005.
בן למשפחת מוזיקאים, נתאי צרי החל את לימודי המוסיקה אצל אביו צבי צרי, סיים תואר שני בהצטיינות בכינור באקדמיה למוזיקה על שם רובין בתל אביב והשתלם אצל פרופ' איזידור טינקלמן בקונסרבטוריון של סן פרנסיסקו. על מוריו בישראל נמנים יאיר קלס, אילן גרוניך, פיוטר בונדרנקו ואורי פיאנקה בכינור וכן גד לברטוב בוויולה.
נתאי צרי נמנה עם סגל ההוראה בכינור בבית הספר למוזיקה על שם בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב, מדריך הרכבים צעירים ביחידת הנגנים המצטיינים של המרכז למוזיקה משכנות שאננים ובתזמורת הפילהרמונית הצעירה. 

ניתאי-צרי-צילום-דנה-רום.jpg
נתאי צרי, צילום: דנה רם
 
כרמית צרי, כינור
הכנרת כרמית צרי הגיעה לארה"ב ממולדתה ישראל בגיל 15 ללמוד אצל איוון גלמיאן, חיימה לרדו וארנולד שטיינהרדט במכון קרטיס למוזיקה בפילדלפיה. צרי זכתה בפרס קרן לווינטריט, בפרס פרו מוזיצ'יס הבינלאומי ובפרס הראשון בתחרות הבינלאומית לכינור ע"ש וולטר ו. נאומבורג. כרמית צרי הופיעה כסולנית בין היתר עם הפילהרמונית בניו יורק, עם הפילהרמונית של רוצ'סטר ועם תזמורת פילדלפיה. היא הופיעה ברסיטלים במרכז לינקולן, במוזיאון לאמנות המחוזי בלוס אנג'לס, במוזיאון איזבלה סטיוארט גרדנר, באוסף פיליפס בוושינגטון הבירה, במוזיאון תל אביב ובמרכז לאמנויות הבמה בירושלים. היא הופיעה ברחבי אמריקה הלטינית ואירופה וכן בישראל, ביפן, בטריוואן ובאוסטרליה, שם ביצעה את הקונצ'רטו לכינור של מרק נייקרוג.

נוסף על הופעותיה עם העמותה למוזיקה קאמרית בלינקולן סנטר, צרי התארחה גם בפסטיבלים למוזיקה קאמרית ובסדרות קונצרטים ברחבי העולם וביניהם הפסטיבל למוזיקה קאמרית בניו יורק בסדרת Y, פסטיבל קסאלס בפורטו ריקו, הפסטיבל למוזיקה קאמרית בבריג'המפטון, הפסטיבל למוזיקה בבארד, הפסטיבל למוזיקה קאמרית הצפון-מערבי, פסטיבל המוסיקה הקאמרית בסנטה פה, הפסטיבלים למוזיקה קאמרית בסיאטל ובקייפ קוד ועוד. כרמית צרי משתתפת באופן קבוע בפסטיבל המוזיקה מרלבורו שבוורמונט. צרי כינה במשך עשר נשים כמנהלת אמנותית בברז'מיוזיק ובשנת 2002 הקימה את העמותה למוזיקה קאמרית בברוקלין. היא אמנית עמיתה בפרויקט הקאמרי הישראלי. הקליטה תקליטורים עבור חברות ארבסק, קוך הבינלאומית ואלקטרה-נונסץ'. היא מכהנת כפרופסור לכינור באוניברסיטת רטגרס ובסוני פרצ'ס, שם היא גם מלמדת בפקולטה למוזיקה קאמרית. 

כרמית-צרי1.jpg
כרמית צרי, תמונת יחסי ציבור



הלל צרי, צ'לו 
הצ'לן הלל צרי, מחשובי המוזיקאים הישראלים, אשר העיתונות הבינלאומית תיארה את נגינתו כהמשך ישיר למסורת הרומנטית, קנה לו שם בינלאומי כווירטואוז עתיר פרסים בינלאומיים בהם מדליית הזהב בתחרות מריה קנלס בברצלונה 1986 וכן פרסים בתחרויות רוסטרופוביץ', וויטקר (סנט לואיס), ז'נבה, סטראדיוואריוס ועוד.
זוכה במלגות קרן התרבות אמריקה ישראל, סיים בהצטיינות את התואר הראשון והשני באקדמיה למוזיקה בתל אביב אצל עוזי ויזל והשתלם בארה"ב אצל ברנרד גרינהאוז. סולן עם תזמורות רבות בהן הפילהרמונית הישראלית, סימפונט רעננה, סימפונית ירושלים, סימפונית דיסלדורף, סימפונית הסקוטית BBC ועוד,  הופיע בפסטיבלים רבים כפסטיבל ישראל, מרלבורו, טנגלווד ועוד. בינואר 2008 הוזמן הלל ע"י מהטה להופיע כסולן באולם עצרת האו"ם בניו-יורק בטקס מיוחד המציין את היום הבינלאומי לזכר השואה והגבורה.

עוסק גם בעיבוד ובהלחנה, כתב סוויטה וירטואוזית לצ'לו ותזמורת על נושאים מתוך האופרה כרמן, מחרוזת רומנסרו ספרדי למיתרים על שירי לאדינו, שלישיית מיתרים, וכן את "כרמל" – אוסף שירים ופסוקים לקול ואנסמבל קאמרי. מקליט רבות ובין הקלטותיו דיסק אנתולוגיה וירטואוזית של מלחינים - צ'לנים בCELLO CLASSICS  שנבחר בינואר 2014 ל"דיסק השבוע" של הBBC. מוכר כאחד המורים החשובים ביותר, מוזמן לשפוט בתחרויות בינלאומיות, ולהעביר כיתות אמן במרכזי מוזיקה חשובים בעולם ומכהן כפרופסור לצ'לו וראש המחלקה לכלי מיתר בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב. 
 
הלל צרי ע6.JPG
הלל צרי, צילום: מיכל רותם

 
משפחת צרי וסימפונט רעננה, 9 ו-10 ביוני 2021 ב-20:30 ו12 ביוני ב-21:00 במשכן למוזיקה ולאמנויות הבמה, רעננה. להזמנת כרטיסים:  09-7457773 או בקישור 

 


למועדי מופעים >

30/05/2021   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע