אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל דוקאביב 2024
 

 
 
פסטיבל דוקאביב, אירוע הסרטים הבינלאומי לקולנוע דוקומנטרי מציין 26 שנה. 23 במאי עד 1 ביוני בסינמטק תל אביב וברחבי העיר


פסטיבל דוקאביב, אירוע הסרטים הבינלאומי לקולנוע דוקומנטרי מציין 26 שנה. 23 במאי עד 1 ביוני בסינמטק תל אביב וברחבי העיר.  

הסרטים ישראלים שיוקרנו בבכורה בפסטיבל:


-הסרט הפותח של הפסטיבל: אבי נשר: מילים להחלפה - הבמאי המוערך שטומן בתוך סרטיו את חייו האישיים ואת סיפורה של ישראל, שהעבר שלה, והצעירים והצעירות שנלחמו עליה (ושרו עליה), הם חומרי הדלק ביצירתו


- ספיר – שופטת הכדורגל הטרנסג'נדרית הראשונה בעולם בליגה מקצועית נמצאת עתה בתהליך ההתאמה המגדרית, והיא לא מתכוונת לוותר על החלומות שלה 

- הצדיק האחרון: שושלת אבוחצירא - סרטו של רפאל בלולו מתאר איך הפכה משפחת רבנים מאזור ספר במרוקו למשפחה הרבנית-ספרדית החשובה בישראל

- אפקט שטייף - סרט המתלווה לצמתים הגדולים בחייה של הדס שטייף, העיתונאית הוותיקה אשר הקדימה את מהפכת MeToo

- אם העולם הזה הוא ים - סרט דוקומנטרי ביוגרפי, המביא לראשונה למסך את סיפור חייו של המשורר נתן יונתן

- מבוקש: רוני קלדרון - על אגדת הכדורגל הישראלי רוני קלדרון שהפך לברון סמים שנמלט מבתי כלא בישראל ובברזיל עד שנעלם



מונוגמיה, צילום: אוהד מילשטיין

אירועים נוספים:

לציון אירועי ה-7 באוקטובר יוקרנו בפסטיבל, במקבץ "רסיסים", ארבעה סרטים קצרים שהופקו ביוזמת ובתמיכת הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה ונעשו מיד ובעקבות האירועים. תיערך שיחה בנושא אתיקה ושימור הזיכרון בזמן מלחמה עם אנשי יוזמת עדות 710 - מאגר עדויות היסטורי של אירועי שבעה באוקטובר 2023.

מלחמה ואמת - מפגש עיתונאים מיוחד בהשתתפות נחום ברנע, שמעון אלקבץ, גלעד טוקטלי, אורי משגב וחן ליברמן, לרגל הענקת הפרס לסרט הישראלי הטוב ביותר בדוקאביב לזכרו של דב יודקובסקי, העורך המיתולוגי של ״ידיעות אחרונות״. מנחה: טלי מורנו. 

השנה יתחרו 13 סרטים בתחרות הישראלית ויוצגו עשרות סרטים דוקומנטריים חדשים מהארץ ומהעולם. פרסים בשווי כולל של כ-350,000 ש"ח יחולקו לסרטים וליוצרים. בפסטיבל יוענק פרס ע"ש דב יודקובסקי, חתן פרס ישראל לתקשורת, לסרט הישראלי הטוב ביותר בסך 60,000 ש"ח, ובנוסף הסרט הזוכה יקבל מענק כספי לשיווק וקידום הסרט בסך 100,000 ש"ח מטעם מועצת הפיס לתרבות ולאמנות לקראת המרוץ לאוסקר. זהו הפרס הכספי הגדול ביותר בישראל ליצירה דוקומנטרית. כמו כן יוענקו במסגרת התחרות גם פרס ראש עיריית תל אביב -יפו לסרט ביכורים, פרס יוסי קאופמן לבימוי באדיבות קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה, פרס חבר השופטים באדיבות הראל השקעות בביטוח ושירותים פיננסים, פרס העריכה, פרס הצילום באדיבות החברה הגיאוגרפית ופרס התחקיר ע"ש נילי טל.

הסרטים הנבחרים:

לתחרות הישראלית נבחרו 13 סרטים חדשים של יוצרים ישראלים אשר מציגים עשייה דוקומנטרית ייחודית, עשירה ומגוונת. הסרטים הנבחרים הם:

תאי-לנד - סרטו של ניר דבורצ'ין על חקלאי מזדקן ועובדיו התאילנדים, המנסים לשרוד במקום הנמוך בעולם והנידח במדינה. (כאן 11, דרומהפקות); מוות באום אל-חיראן - סרטו של דורון ג'רסי על פינוי כפר בדואי שהופך לאירוע מדמם בו תושב המקום נחשד כמחבל ונהרג בידי המשטרה (yes דוקו, ביפילמס); פרנצ'ישקה - סרטה של לינה צ'פלין: רקדנית בלט הורגת קצין אס אס בתאי הגזים באושוויץ. איך לא ידענו על זה עד היום? ( yes דוקו, דניאלה רייס). הדונם של סבתא – סרטם של ירמי שיק בלום ואלעד אורנשטיין המספר על אבא ובן שיוצאים להשיב את ירושתם היחידה: דונם וחצי בשטחים, שנכבש על ידי מתנחלים (yes דוקו, מיקה תימור ויותם גנדלמן); ספיר – סרטו של לירן עצמור על ספיר - היא רוצה להיות אישה והיא גם רוצה להיות שופטת כדורגל מקצועית (קשת 12, כל מיני הפקות); האחו הקטן - סרטו של אבנר פיינגלרנט המציג שלוש נשים החיות בחווה אחת, אותה ירשה וונדי האם מדודה, שר החוץ הראשון של היטלר (כאן 11, סקינה בורדר פילמס, פילם אופשין, נוי צלולויד פבריק);



ספיר, צילום: אוריאל סיני

הרבי קפוארה
– סרטו של ברק הימן על סיפורו המפתיע של סטודיו מיוחד במינו ללימודי קפוארה השוכן בלב לבה של בני ברק (yes דוקו, סרטי האחים הימן); מבוקש: רוני קלדרון - סרטם של ארז לאופר והילה מדליה המספר על מי שבגיל 17 נחשב להבטחה הגדולה של הכדורגל הישראלי. אלא שההבטחה הפכה לסיפור פשע בינלאומי (yes דוקו, מדליה הפקות); טיסה 1812: לגלות את אימא - סרטם של איליה ועירית זלצר: 20 שנה אחרי שֶאִמוֹ נהרגה בהתרסקות, פותח איליה את תיבת הפנדורה שנעל היטב (yes דוקו, שמונה הפקות); קופצים מהחומות - סרטם של דנה נאור הכהן ופיראס רובי: בחודשי הקיץ מתכנסים גדולים וקטנים בחומות העיר של עכו וקופצים אל מי הים הקרים (תאגיד השידור הישראלי - מכאן, דרומהפקות); תמיכה מלאה - סרטה של מיכל כהן המספר על מערכת היחסים של אישה עם החזה שלה, הנחשף בתא המדידה בחנות חזיות ביפו (כאן 11, גרין פרודקשנס); דגל שחור - סרטה של איילת הלר דן בחשיפת פרוטוקול משפט כפר קאסם, המובילה להתבוננות חדשה על יחסי יהודים-ערבים בישראל (yes דוקו, טרבלסי הפקות); מונוגמיה - סרטו של אוהד מילשטיין הינו מסע אישי המעלה את השאלה: האם ישנה דרך לשמור על ניצוץ במערכת יחסים ארוכת טווח? (HOT8)


רבי קפוארה, צילום: אדי ישראל

בתחרות מעבר למסך ע"ש אילנה צור יתמודדו הסרטים הישראלים:

קו המים - סרטו של אלון לוי העוקב מקרוב אחר צעירים מעמק בית שאן שיוצאים למאבק על גישה לנחל האסי שנסגר על ידי קיבוץ ניר דוד (כאן 11, בלאק שיפ); אפקט שטייף - סרטה של ג'ולי שלז על הדס שטייף, כתובת לנשים מותקפות, חושפת שחיתויות וניצול מיני בעמדות כוח, שעדיין ישנה טוב (yes דוקו, טי. טי. וי. הפקות); שומר הרועים-  סרטה של הדרה אורן המביא את סיפורן של קהילות רועים בדואיות המתגוררות במרחבי בקעת הירדן ונאלצות להתמודד עם מגוון לחצים (הדרה אורן); הילדים ממנזר סן סימון - סרטו של שחר גלנור המביא את סיפורה של סימה, חולת פוליו, וחבריה שגדלו במוסד לילדים במנזר סן סימון בשנות ה-60 (שדות צפון). 
 


קו המים, צילום: אלון לוי

בתחרות עומק שדה

יתמודד הסרט הישראלי מתחת לשמש כחולה - סרטו של דניאל מן, המתאר כיצד הוסבו שטחי מדבר לשטחי אש ושימשו כלוקיישנים לסרטים עתירי תקציב (Arte, לילה סרטים)

במסגרת פנורמה

הרצח במגדל המים - סרטם של דניאל נחנסון ועודד פרבר אשר נעשה בעזרת בינה מלאכותית ומציג את חקירת הרצח של מהנדס בתל אביב של 1937, החושפת רשת ריגול נאצית בינלאומית (כאן 11, נו דרמה סטודיו); הרב עובדיה יוסף - מלך הספרדים - הקרנה מיוחדת לסרטו של עופר פנחסוב אשר באמצעות ארכיון נדיר ובלעדי חושף דיוקן אינטימי ומקיף של הרב עובדיה יוסף (yes דוקו); בלב התביעה -יוקרנו שני פרקים מהסדרה החדשה של ראובן ברודסקי: הצצה אמיתית ראשונה להליך פלילי בישראל, מתוך נקודת המבט של תובע (yes דוקו, שולה ודנה הפקות); קוליוויל - בבימויו של דני מנקין, על סיפורם של בני ערובה שהוחזקו על ידי חמוש במתקפת טרור אנטישמי בקוליוויל, טקסס (היי גו'ד הפקות, אספורונה); הצדיק האחרון: שושלת אבוחצירא - סרטו של רפאל בלולו מתאר איך הפכה משפחת רבנים מאזור ספר במרוקו למשפחה הרבנית-ספרדית החשובה בישראל (HOT8, ביפילמס); שבויים -שני פרקים מהסדרה החדשה של דוקי דרור ואיתי לנדסברג על דילמת העסקה לשחרורם של שבויים וחטופים בהיסטוריה של המדינה כפי שלא נידונו בפומבי. (כאן 11, Zygote Films).
 
במסגרת מאסטרים ומאסטריות

 יוקרן המעורר - סרט מסע של הבמאי רנן שור בעקבות סבו, הרב אברהם הלר, גיבור תש"ח בצפת - בין אמונה דתית לאמונה קולנועית, צפת מול תל אביב. הרב דורש מנכדו שינטוש את דרכו כקולנוען, יחזור בתשובה, ויהיה לו בן ממשיך (בלוז הפקות בע"מ).

 
במסגרת אמנות ותרבות

אבי נשר: מילים להחלפה - סרטו של יאיר רוה: אחרי יובל של יצירה קולנועית איכותית, אבי נשר הוא זה שיושב הפעם לפני המצלמה (yes דוקו, מטרו תקשורת, יונייטד); אם העולם הזה הוא ים - ביוגרפיה דוקומנטרית מוזיקלית מאת ארי דוידוביץ' המביאה את דיוקנו של המשורר נתן יונתן, שחייו הפכו לפס הקול של חיינו ולסיפורה של ארץ ישראל (yes דוקו, היפרמדיה); תסתכל, עוד מעט לא תראה כלום - סרטו של מתן אברמוביץ' על ברוך, אשר בגיל 95 ממשיך לפקוד בכל בוקר את משרד האדריכלים שלו, למרות שהוא סובל מדמנציה ומאבד את צלילותו וזיכרונותיו. מתי אשתו גילה תיאלץ לשים קץ לעצמאותו ולהכניס אותו לדיור מוגן? (למה הפקות); זיכרון של מסטיק - סרטו של אבי וייסבלאי עלדליה פרידלנד בתפקיד חייה האחרון, הנאבקת על מה שנשאר מהזיכרון רגע לפני שנעלם, במסע לאורך השנים בין התיאטרון, המשפחה והיצירה במציאות שבה היא הגיבורה הראשית (HOT8, אמוראים פילמס). 
 


אבי נשר, צילום: יוני המנחם

במסגרת תחרות הקצרים  - תחרות כשירה למועמדות לאוסקר האמריקאי

המהירות של המרחק בינינו - סרטו של יובל שפירא עוסק במחשבות על הורות בקולם של הורים שכולים; אי/מהות - סרטה של איריס זכי על שלוש חברות אל-הוריות המחליפות אימהות כדי לשבת לשיחה פתוחה.
 
לתחרות סרטי הסטודנטים

נבחרו השנה 13 סרטים ממיטב בתי הספר הגבוהים לאמנות ולקולנוע בישראל: מבית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש - אוניברסיטת תל אביב: קרן בלבטניק- סימביוזה של לירון רחל ארז, הדולה של העולם הבא של טל שינדל, חייה ומותה של טטיאנה חייקין בבימויה של נעה עמיאל לביא, מים ודלק של יואב בירן, לא לרצות להתחתן זו כניעה למידת הגאווה של צליל גולוב, לוני של חן דוד; מבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב: לא נולדה משיח של ורד בן ציון; מבית ספר מעלה לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש אורי אליצור:XXY-47  בבימוי של אדם דב הורוויץ; מסם שפיגל - בית ספר ליצירה קולנועית: יפה לגילה בבימויה של דני סהר; ממכללת מנשר לאמנות: חזירי עירנו של רוני אבני, בקבוק. ים. אוהב. של גל סלומון, אבא, אבנים ובת. שלליאב תמוז; ומשנקר הנדסה. עיצוב. אמנות: יומן מחלה של מיקה רסקין.

בין האירועים המיוחדים שיתקיימו במסגרת הפסטיבל:

רסיסים - ארבעה סרטים קצרים שהופקו ביוזמת ובתמיכת הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה ונוצרו במסגרת מועד בזק מיד אחרי 7.107 באוקטובר. לאחר ההקרנה יתקיים שיח עם היוצרים על משמעות התיעוד בזמן שהעצבים עדיין חשופים: לוט בערפל - סרטו של יואב בירן על שלושה סיפורים, בשלושת גבולות ישראל המשרטטים דיוקן של חברה שמנסה לקום מן האפר; מקועקעים לכל החיים - סרטה של כנרת חי-גילאור על ניצולת הטבח בפסטיבל הנובה אשר יוצרת קעקוע שמנציח את הקורבנות ומחבר בין החיים; יערים בית זמני -סרטו של יקי אילון הוא פסיפס של קולות, שבא להרכיב מחדש את משמעות המושג "בית" בבית המלון יערים; עד ללא קול -בבימוי של ניקולאי קולשוב על יוצר המתמודד עם פוסט טראומה אשר לוקח לאומנה כלבה שחולצה מעזה.



 
המודרניים בשירות הסרטים הישראלי

לרגל יציאתו לאור של ספרו של ד"ר שמוליק דובדבני, "המודרניים הראשונים - עלייתו של הקולנוע התיעודי האמנותי בישראל", דוקאביב עורך מחווה ליוצרים ולסרטים פורצי הדרך של שירות הסרטים הישראלי שמלווה מזה שבעה עשורים את היצירה התיעודית בישראל, עוד מימי סרטי ההסברה. יוקרנו שלושה מהסרטים החשובים שהופקו במסגרתו: "בית זקנים של מלב"ן" (דוד פרלוב, 1962), "ג'ימי היפה" (בועז דוידזון, 1975) ו"אורקסטרה" (אלי כהן, 1975). אחרי הקרנת הסרטים יתקיים פאנל בהשתתפות דנה גובי, מנכ"לית שירות הסרטים הישראלי, אלי כהן, יעל פרלוב וד"ר שמוליק דובדבני.

אתיקה ושימור הזיכרון בזמן משבר

שיחה עם אנשי יוזמת עדות 710 - מאגר עדויות היסטורי של אירועי שבעה באוקטובר 2023, מתנדבים ומתנדבות, אנשי ונשות הקולנוע הדוקומנטרי, המחקר ההיסטורי ובריאות הנפש, שחברו יחד למען תיעוד ושימור העדויות של שורדי ושורדות אירועי שבעה באוקטובר.

מפרה פרודקשן ועד פוסט - AI בתהליך יצירת דוקו

אירוע בשיתוף הפורום הדוקומנטרי בישראל - שיחה עם דניאל נחסון, עודד פרבר וארז הרוש, יוצרי "רצח במגדל המים", המפרקים את הסרט לגורמים ומדגימים כיצד השתמשו בכלי בינה מלאכותית לאורך כל שלבי העבודה על הסרט.

במסגרת דוקו אקלים

ביוזמה משותפת עם הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה שהושקה בפסטיבל דוקאביב 2023, יוקרן הסרט בטון בבימויה של תאי ענבר: חול, חצץ, מים ומלט מתערבלים יחד לנוזל שנשפך על פני האדמה ומתקשה. על גבעות כורכר, לצד נחל שזורם אל הים, נולדה שכונת עיר ימים (בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש - אוניברסיטת תל אביב).






מלחמה ואמת

פאנל ע״ש דב יודקובסקי, חתן פרס ישראל לתקשורת. אירוע בהשתתפות עיתונאים בכירים על עבודה עיתונאית.
 
חברי ועדת הלקטורים בתחרות הישראלית:

קרין ריבקינד סגל, המנהלת האמנותית של פסטיבל דוקאביב; אבי מאור מרזוק, יוצר ובמאי. סרטיו בעלי אג'נדה לשינוי עמוק בתחום החברתי והפוליטי ("המלחמה האחרונה של נלסון", "קלון", "הילדים של כולנו","חושניה - סודות מלחמה") והלן יאנובסקי, יוצרת דוקומנטרית ("מועדון אגרוף ירושלים", "הילד מH-2"), צלמת ואשת חינוך ("חינוך דוקומנטרי - אוריינות באמצעות צילום").

חברי ועדת הלקטורים בתחרות הסטודנטים:

רותם הימן, מפיקת קולנוע דוקומנטרי ("חיים ומוות בלוד", הסדרה "מהאדמה", "ימי תום"); אדם ויינגרוד, במאי, יוצר דוקומנטרי ומוזיקאי ("האי"); וענת נטל, מנהלת התוכנית של פסטיבל דוקאביב. אוצר תחרות הקצרים - ד"ר ניר פרבר.
 

פסטיבל דוקאביב, 23 במאי עד 1 ביוני 2024 בסינמטק תל אביב וברחבי העיר. מכירה מוקדמת של כרטיסים לפסטיבל במחיר מוזל נפתחה באתר דוקאביב



18/04/2024   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע