סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2025 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
  
101112
13141516171819
20212223242526
27282930
דרמה
 
Longing געגוע
 
 
בימוי: שבי גביזון
שחקנים: ריצ`רד גיר, דיאן קרוגר, מרני מק`פייל, ג`סיקה קלמנט, סוזאן קלמנט, גורדון פלטון

הופעה ראשונה: 2024

ארץ מקור: קנדה

משך הופעה: שעה ו-51 דקות
 
תמונות היכן ומתי

כשדניאל בלוך (ריצרד גיר), רווק ניו יורקי עשיר, מקבל טלפון מהאקסית שלו מלפני עשרים שנה ונפגש איתה , היא מספרת לו שיש להם ילד משותף שלא היה מודע לקיומו. ולפני שבוע הילד הזה שלהם לקח את הרכב שלה, נכנס במעקה של גשר, עשה תאונה ומת. דניאל מעכל את הדברים, נעצב, וכעבור זמן הוא מוצא את עצמו טס לעיירה קטנה בקנדה לנסות ולגלות מי היה הילד הזה שלו.

https://www.youtube.com/watch?v=OQ0DUvDXhic
 
   



ביקורות
*****

יש הרבה דומה, אך במקביל גם הרבה שונה - בין הגרסה הישראלית של "געגוע" מ-2017 לזו האמריקנית מ-2024. המסע שעובר דניאל בלוך, בגילומו המצוין של ריצ'רד גיר, בדרך להיכרות מאוחרת ולא אישית עם בנו הביולוגי אשר על קיומו לא ידע מלידתו ועד מותו, הוא בעצם מסע להכרת עצמו. וזה ניכר בכל תחנה בה הוא "פוגש" את בנו. הן כמי שהפיץ סמים עם חברו. הן כמי שפרסם על קיר בית הספר שיר זימה, או אהבה, למורה שלו לצרפתית, אליס (דיאן קרוגר), בה היה מאוהב עד כלות. או ביחסים שלו עם ליליאן (ג'סיקה קלמנט) הנערה בת ה-16 שהייתה מאוהבת בו. גביזון מרכיב ברגישות, שלב אחר שלב, את הדרך שבה דניאל לומד להכיר אלן הילו, בנו. וסיפור החיים שהוא בונה לו בעקבות חקירה נמרצת של חייו, וגם מה שעשוי היה לקרות לו בהמשך - הוא לא פחות ממרתק.

אבל אם מנסים לערוך איזושהי השוואה בין הגרסה הנוכחית לישראלית – ולא בטוח שצריך – אז ניכר שבגרסה האמריקנית אין כל כך את ההומור, הסוריאליזם והאירוניה שבזו הישראלית, שבכיכוב שי אביבי. בכלל, היקום הקולנועי המיוחד של גביזון, הכולל את "שורו", "חולה אהבה בשיכון ג'" ו"האסונות של נינה". ועדיין, זה סרט מיוחד, שעבודתו המצוינת בו של ריצ'רד גיר (בסרט שני של במאי ישראלי. הקודם היה "נורמן", של יוסף סידר) בהחלט מספקת לו ערך מוסף. (נחום מוכיח, אתר הבמה)



מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך

 
תגובת גולשים (0 תגובות)  
הוסף תגובה   לכל התגובות

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע