|
|
 |
תיאטרון קרוב |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
יוצרים: איסר שולמן מאת: אנטון צ'כוב בימוי: ניקו ניתאי מוזיקה: איסר שולמן תעתוק וניהול מוזיקלי: דני בילינסון תמליל: יעקב תמרי תאום אמנותי: יעקב סליב תחקיר ועריכה: לאה שץ |
משתתפים: מוסקו אלקלעי , אלברט כהן , שמואל וולף , רם רחמים , אורי אברהמי , רות פרחי , הילה רביב , דודו גולן , יוני זיכהולץ , מרב שפר , מיכל גרינוולד , עמית רוזנברג |
|
|
|
|
ב''שד היער'' מציג צ''כוב גלריה עשירה של דמויות ססגוניות, אנשים עמידים ומשכילים לרוב, המבלים את זמנם בין סעודות לרכילויות. פרופסור לאמנות בדימוס (אלברט כהן) משרה זוהר של תרבות מטריפוליטנית על החבורה הקרתנית. הצעירים חולמים על אהבה, מין ואידיאלים, המבוגרים על כסף, תככים ושררה.
יוצא דופן בחבורה הוא רופא צעיר ואידיאליסט, המכונה ''שד היער'' (לירון לבו) הנאבק להציל מהשמדה את יערות האזור, מסתכסך במאבקו על "איכות הסביבה" עם כל הסובבים, כולל אהובתו (הילה רביב), בת הפרופסור מנישואיו הראשונים. הדרמה מחריפה כשהפרופסור,''איש הרוח הדגול'', מתכנן למכור את האחוזה השייכת לבתו וטופלה בנאמנות בידיי גיסו ז''ורז'' (אורי אברהמי) במשך כל חייו.
הלם המזימה ההרסנית, המצטרף לאהבתו חסרת התקווה של דוד ז''ו''רז'' לאשתו השנייה של הפרופסור (מירב שפר), מובילים אותו להתמוטטות טראגית. אך למרות ההסתבכויות והקורבנות, לבסוף האהבה מנצחת וחיי השגרה של החבורה שבים למסלולם.
|
|
|
מחיר |
|
עיר |
|
שם
האולם |
|
שעה |
|
יום |
|
תאריך |
|
|
|
תגובת גולשים (8 תגובות) | | | | הוסף תגובה לכל התגובות | | 8. יוני זיכהולץ הכריזמטי
 | |  | | יוני זיכהולץ היית גדול ובטוחה שתגיע רחוק כל הכבוד לך שיחקת אותה בהצגה "שד היער " כולך שובבות רעננות ומלא כריזמה שהיא מתת אל התאהבתי נשיקות
הוסף תגובה | |  | |  |
| 7. פרינג' עסיסי.
 | |  | | מי כמונו יודעים כמה קשה לרצות את הקהל הישראלי כשזה מגיע למזאות רוסית. כאן ועכשיו- זה המוטו. זו הסיבה ש"המלט" בקאמרי רידד עצמו עד מאד בשביל להתאים לקהל הישראלי חסר הסבלנות.
אך כאן, לא הייתה שום רדידות. להיפך. צ'כוב הוא עוד היחיד שלא שקע במחזאות הרושית הטיפוסית ו - "העיז" לעניין בחמחזותיו. הבימוי של ניקו קלע בול לקהל הישראלי. גם מעניין, גם קצבי, צבעוני אך עדיין נאמן לעלילה ולמסר של המחזה.
שד ניער- כובש בחן שלו והאידיליות הקיטשיות של הדמות עוברים טוב מאד ולא מעוררים רתיעה אצל הקהל. להיפך- הוא מצליח לסחוף אותו עם האידיליות.
השחקנים המבוגרים והותיקים מוסיפים בשר נוטף ופריך למחזה. תענוג לראות את השחקנים של פעם מלמדים מה זה תיאטרון את הצעירים. כל תזוזה בפניהם וכל מילה שהן מוציאים- מלאים בכוח בימתי.
עבודת פרינג' מעניינת ומרתקת. כל הכבוד.
הוסף תגובה | |  | |  |
מבינה עניין , (11/09/2005) |
| 6.
 | |  | | למה ישראלים מתעקשים לעשות את צ'כוב ברמה בינונית מינוס כאשר הרוסים כבר עושים את זה מצוין
הוסף תגובה | |  | |  |
| 5. וואלה - שיחוק של הצגה
| 4. הצגה טובה
 | |  | | הצגה מצוינת רק חבל שלירון לבו משחק בה שחקן רע בלי אשיות שבשום פנים לא מבין את המקצוע ואת
צכוב זה באמת תעודת עניות להצגה
הוסף תגובה | |  | |  |
| 3. התעלות מצמררת בגדולתה.
 | |  | | אין מילים, נגמרו המילים - התעלות שלא תשכח עד ליום מותי
אני ממליץ, אסור להפסיד.
הוסף תגובה | |  | |  |
| 2. המבקרים מאוד מרוצים
 | |  | |
"מקסים...נוגע ללב...הישג גדול"
[העיר]
"הצגה אנרגטית, אנושית ונוגעת ללב...חכמה ומהנה, שילוב מוצלח של שחקנים מדורות שונים"
[ידיעות אחרונות]
"תיאטרון קרוב חוזר למרכז זירת הפרינג' עם 'שד היער'"
[זמן ת"א]
"הזדמנות נדירה להתוודע אל מחזה מוקדם של המחזאי הרוסי צ'כוב"
[צבי גורן, אתר הבמה]
הוסף תגובה | |  | |  |
| 1. ענק, מדהים, מצחיק ומרגש
 | |  | | כחובבת תיאטרון מושבעת, לא זכורה לי התרגשות והתעלות לגובה שיא שכזה בהצגה. כל כך כיף לראות את כוכבי התיאטרון עושים תיאטרון איכותי שכזה
תודה לך ניקו ניתאי - אתה בימאי רב אמן
הוסף תגובה | |  | |  |
|
|
|
|