|
|
 |
דרמה |
 |
|
|
|
|
Le Grand Cahier |
המחברת הגדולה (2013) |
|
|
|
|
|
|
שחקניות: פירושקה מולנר, לזלו גיאמנט, אנדרש גיאמנט, אולריך תומסן, אולריך מאת`ס |
|
|
|
|
המחברת הגדולה ", זוכה הפרס הגדול בפסטיבל קרלובי וארי 2013, מבוסס על רב המכר העולמי של אגוטה קריסטוף. הסרט המצולם להפליא הוא מסה מהפנטת ואפלה על אובדן התמימות ועל כוחה המשחית של המלחמה. הימים הם ימי מלחמת העולם השניה. המצב בעיר קשה ואמם הנואשת של שני תאומים בני 13 שולחת אותם לשהות בבית סבתם בכפר.
הכפריים קוראים לסבתא "מכשפה" ומתלחשים שהאשה השתיינית והאכזרית הרעילה את בעלה. שני הנערים מבינים עד מהרה שהדרך היחידה לשרוד בעולמם החדש, עם כל האבסורד וחוסר האנושיות שבו, היא להתנתק מכל רגש או חמלה. הם מענים את עצמם כדי להשתחרר ממצוקות הרעב, הכאב והפחד, ומתמסרים לתכנית לימודים קפדנית כדי לחסן את רוחם. את קורותיהם הם מתעדים במחברת שקבלו מאביהם, לפני שיצא למלחמה.
יאנוש סאס, אחד היוצרים המוכשרים בקולנוע ההונגרי היום, נולד בבודפשט בשנת 1958 ולמד דרמה ובימוי תיאטרון באקדמיה לאומניות התיאטרון והקולנוע בעיר. סרטיו מוקרנים בפסטיבלים המובילים והוא מרבה לביים גם בתיאטרון. בשנת 2007 היה אורח פסטיבל חיפה עם סרטו "אופיום: יומנה של משוגעת".
הונגרית וגרמנית, תרגום לעברית ואנגלית
|
|
|
מחיר |
|
עיר |
|
שם
האולם |
|
שעה |
|
יום |
|
תאריך |
|
|
|
|
|