|
|
 |
פסטיבל העוד |
 |
|
|
|
|
|
שירי אום כולתום, לילה מורד, אסמהאן |
|
|
|
|
|
|
שיר השבוע: היבה בטחיש אורחת: רולה עזאר רעיון לברית: תמר בר גיל מנצח: דר` ניזאר רדואן הנחייה: סוהיל רדואן - מנהל התזמורת תזמורים: תזמורת נצרת |
|
|
|
|
תזמורת נצרת בקונצרט ייחודי לציון 100 שנים להולדת אסמהאן
מופע בטעם של פעם, עם מיטב השירים האהובים של, כוכבות העל במוסיקה הערבית מכל הזמנים. שלוש הדיוות של ימי הוליווד של קהיר, אום כולתום, לילה מורד, אסמהאן, בביצוע הזמרות מנצרת, היבה בטחיש ורולה עזאר. אסמהאן, 1918-1944 , ששמה האמיתי הוא אמאל אל- אטרש, הייתה זמרת ושחקנית דרוזית ממוצא סורי שעשתה קריה רבה בקהיר, אחותו של הזמר האגדי פריד אל-אטרש ,שהפך לשם נרדף לזמרה הערבית. שניהם זכו להצלחה גדולה על במות הקונצרטים והקולנוע אך איסמאהן, גם סיפקה, חומר רב לטורי הרכילות הפוליטית ולספרות הריגול של מצרים בשנות ה-30 וה-40.
אסמהאן נהרגה בתאונת דרכים מסתורית בשנת 1944, בהיותה בת 26. השמועות הרווחות אז היו, שחוסלה על ידי עושי דברה או מעריציה של הזמרת אום כולתום, שמועות אחרות טענו שהייתה זו אזהרה / נקמה של בית המלוכה המצרי באחיה פריד אל אטרש. מקרה המוות אירע במהלך צילומי סרט בכיכובה. יוצרי הסרט סיימו את הסרט תוך שהם מכניסים את מקרה מותה של הדמות ששיחקה, כחלק מן הסרט.
|
|
|
מחיר |
|
עיר |
|
שם
האולם |
|
שעה |
|
יום |
|
תאריך |
|
|
|
|
|