סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
פסטיבלים שונים
 
פסטיבל לא בשמיים 2019 - מפגשים (יום רביעי)
 
 
 
תמונות היכן ומתי

מפגשים בשעות - 09:00-10:15


"דרך ליבוביץ" - ד"ר נעמי ופרופ' אסא כשר  

נעמי ואסא כשר ישוחחו על ליבוביץ, הגותו והקשר שלהם אליו. כל אחד מהם יביע את נקודת המבט שלו או שלה ויהיו קשרים בין שתי נקודות המבט. ראשית, יספרו על ההיכרות שלהם אתו; שנית, יתארו את מה שמעניין אותם במיוחד בהגותו של ליבוביץ; שלישית, יתארו מה נראה להם הרעיון המרכזי בהגותו של ליבוביץ המקובל עליהם; ולבסוף יסמנו את הנקודות בהן הם חלוקים על עמדותיו. יינתן מקום לשיחה עם הקהל. 

  
חוק הלאום

בהשתתפות פרופ' דני גוטווין, ד"ר שוקי פרידמן, עלי מסלאלה, עמנואל נבון. מנחה: אמנון לורד. 

 
"חסד באדום ובשחור - עבריינים אגדיים" - ד"ר שמואל פאוסט 

סיפורי חכמים בתלמוד ובמדרש מספרים על צדיקים ועל רשעים ועל מי שביניהם, ומבקשים ללמד את שומעיהם וקוראיהם לקח מוסרי. צלילה לעומקם של הסיפורים מגלה ממצאים מפתיעים באשר למי הן דמויות המופת של צדיקים בעיני חז"ל ומי הם אלה הנדרשים לשוב בתשובה על מעשיהם, ללמד שלא הכל שחור ולבן. 

  
המלך שלמה ותפקיד הנשים בממלכתו - ד"ר לאה מזור

מלכותו המפוארת של שלמה המלך מעוררת השתאות וסקרנות רבה. איך קרה ששלמה הגיע למלכות ולא אחיו הגדול ממנו אדוניה בן חגית? במה מתבטאת חכמתו המופלגת שזיכתה אותו בתואר ׳החכם מכל אדם׳? מדוע ׳משפט שלמה׳ זוכה לבולטות כה גדולה? ואיך להסביר את התופעה הייחודית שתיאור מלכותו בספר מלכים רצוף בדמויות של נשים: אבישג השונמית, בת שבע, שתי הזונות שבאו אליו למשפט, בת פרעה, מלכת שבא, ועוד ׳נָשִׁים שָׂרוֹת שְׁבַע מֵאוֹת וּפִלַגְשִׁים שְׁלֹשׁ מֵאוֹת׳ (מלכים א, יא, ג) אלף (!) בסך-כל.  
  

מן המילה אל המגילה

עיון היסטוריוגרפי-ספרותי בפרק ל"ו בספר ירמיהו – ד"ר שלומית קנדי-הראל.
  
  
מפגשים בשעות - 11:00-12:15 
 

התשמע קולי? - הוקרה לרונה רמון 

 רן ליבנה, אביבה בריינר, רני פאלק. מנחה: ליאת רגב.  

  
עמוס עוז: "קופסה שחורה" - קופסה סגורה או פתוחה - פרופ' אבי שגיא

על שבירת סטיגמות וצמיחת הדיאלוג - הרומן "קופסה שחורה" הוא רומן מכתבים. נקודת המוצא של הטקסט היא הריחוק הקיומי בין קיומיו: הם שונים זה מזה בעולמם התרבותי-חברתי, באתוס המניע את פעילות; זרותם זה לזה היא קיומית, זאת גם אם הם חיים בבית משותף וקשורים בקשרים משפחתיים . הרומן הוא  סיפורו של מסע, שנקודת המוצא שלו הוא הריחוק המבוטא בכתיבת מכתבים. מכתב הוא ביטוי סימבולי לריחוק. ריחוק זה יכול להתעצם על ידי המכתב, אבל הוא גם יכול להיות ביטוי של ניסיון לגשר על המכתב. המכתב הוא אפוא ציר לשתי התפתחויות הפוכות: הזרה או התקרבות. הרומן מתעד בעדינות את גילגולן של שתי אפשרויות אלו. תיעוד הכתיבה הוא תיעוד התנועה אל עבר דיאלוג מתוך הריחוק. באמצעות תיעוד זה עוז משרטט בפנינו את התנאים להיווצרותו של דיאלוג. הספר הוא דין וחשבון של עוז על יסודות עומק בקיומו: התשוקה להבנת בני אדם, חוויותיהם ועולמם; הקשבה לחלומות ולכאבים שבני אדם נושאים. עוז ביטא זאת ביצירות רבות ובפעילותו כאינטלקטואל. ההרצאה תנתח בפירוט היבטים אלה בעקבות הרומן "קופסה שחורה". 
  

נחש מערה ואילן: מסעות החיים מהזוהר לר' נחמן מברסלב - ד"ר ביטי רואי

מערה אילן ונחש מופיעים בספר הזוהר ובתיאור מסעו של ר' נחמן לארץ ישראל. מה הם מסמלים? ומה עניינם בסיפור רבי שמעון בר יוחאי בספר הזוהר ובסיפור המסע של ר' נחמן מברסלב? נעיין בטקסטים מרכזיים ונעסוק בניתוח היבטים שונים למסע הנפש שהם מייצגים ונתחקה אחר סוד קסמן של שתיים מהדמויות המעניינות ביותר שהצמיחה התרבות היהודית. 
  

"לוחות ושברי לוחות" - עיון במישנתו הרב שג"ר - הרב זאב קיציס

בדמי ימיו נפטר הרב שג"ר והותיר לרבים מורשת של חקר והתמודדות עם שאלות של חיים על פי ההלכה ופרשנות נדרשת לעולם המודרני והפוסט-מודרני. הרב זאב קיציס – חתנו של הרב שג"ר, על תפיסת עולמו והגותו המרתקת רבים. 

  
פזמוני נעמי שמר כהמנוני הבורגנות הישראלית המתהווה  - פרופ' דני גוטווין

בעשור 1956-1967 הפכה נעמי שמר לפיזמונאית הבולטת בזמר העברי ולאחת מאושיות תעשית הבידור הישראלית. הגורם המרכזי לכך היה כשרונה יוצא הדופן כמלחינה. ואולם – ועניין זה יעמוד במרכז ההרצאה – את מקומה רכשה שמר גם בזכות תוכןתמליליה, אותם היא ריכזה בספרה כל השירים, שראה אור ב-1967. בעודה עושה שימוש בעולם הדימויים הקולקטיביסטי של תנועת העבודה, הפכה שמר את מגמתם והשתמשה בהם כהכשר לתמונת עולם אינידבידואליסטית, שביקרה את עולם הערכים החלוצי והציבה במקומו את האידאל הבורגני. 
מהלך זה ענה על הציפיות של מעמד הביניים הישראלי המתהווה, ובו טמונה סיבה נוספת לפופולריות העצומה של שמר בעשור זה. 
  

מפגשים בשעות 13:00-14:15 

 

"חרב היונה" לעומת "חד נס"

הולדת האתוס של אנשי העבודה והשלום - ד"ר אלון גן.  
 

"מיתר המוות הרועד" - ד"ר דורית למברגר

האל הנעלם והיהדות הנוכחת ביצירת נלי זק " ש, פול צלאן, ז'אן אמרי ופרימו לוי - ארבעת היוצרים שביצירתם נעיין מתייחסים לחוסר-האפשרות להאמין באל שמשפטו משפט-צדק, קל וחומר שאינם מאמינים בהומניזם האנושי. ויחד עם זאת, אצל כולם מעוצבת עמדה של תהיה נואשת לגבי מה שמכתיב את גורלו של אדם. יתר על כן, אצל כולם מתואר סוג כזה או אחר של כורח פנימי להתמודד עם שאלת זהותם היהודית. בארבעת המקרים, השואה אלצה כביכול גם את מי שלא גילה שום ענין ביהדות – להתייחס לזיקתו אליה, וכל אחד מהיוצרים בוחר עמדה שונה. 

  
רשב"י מהתלמוד ועד לספר הזוהר - ד"ר רות קרא-קליבנוב

סביב דמותו של רבי שמעון בר יוחאי נבנו סיפורי המסגרת של הזוהר. התפתחות דמותו מהתלמוד והעולם התנאי אל עבר העולם המיסטי של קבלת ימי הביניים, גרסאות שונות של סיפור המערה, מוטיבים המלווים את רבי שמעון מראשיתו ותמורות שעוברת דמותו במהלך ההיסטוריה. ד"ר רות קרא-קליבנוב על סוד קסמו של הגיבור המיתי וחידת מקורו של ספר הזוהר, עד למירון ול"ג בעומר של ימינו. 

 
על זהות לאומית - יהדות או ישראליות ד"ר יעקב שפירא  

הכרזת העצמאות של מדינת ישראל מצהירה כי "בארץ-ישראל קם העם היהודי". אף חוק-יסוד: ישראל - מדינת הלאום של העם היהודי קובע כי "מדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי". מה דינם של אזרחים, יהודים ושאינם יהודים, שתופסים את זהותם הלאומית כישראלית ולא כיהודית? האם על מדינת ישראל להכיר בזהות לאומית זו ולאפשר את רישומה במרשם האוכלוסין או שמא זכותה ואף חובתה שלא להכיר בה? נדון בסוגיה מרתקת זו על השלכותיה העקרוניות ונתוודע לעמדות שונות של שופטים אשר התמודדו עם עתירות בעניין זה. 

  
תפילה שבורה - מסע בעולם היצירה של ליאונרד כהן

"אני חושב שלאונרד הוא גדול כותבי התפילות של זמננו ..." (הרב מרדכי פיינלי מתוך הביוגרפיה של ליאונרד כהן מאת סילבי סימונס). לאורך כל חייו ויצירתו, ניהל לאונרד כהן שיחה מורכבת עם האל, עם המטאפיזי, עם האהובה (השמימית והגשמית) ועם המוות. המופע פוסע בין שיריו של כהן, בגבול הדק שבין אמונה וכפירה, התמסרות והתרסה, תוכחה ונחמה, אהבה ותפילה, מחבר אותם בעדינות להשראות מעולם הפיוט והניגון וחושף הדהוד מהמקורות היהודיים. השירים מבוצעים באנגלית ובעברית וביניהם נפרשים עלילת חייו, חיפושיו וגעגועיו של היוצר המופלא. משתתפים: אברהם כהן- שירה, סיפור, גיטרה ומפוחית,ינקל'ה סגל – עיבודים והפקה מוזיקלית, בס, גיטרה אקוסטית ושירה, רוני עברין - כלי הקשה, בת חן אדרי– שירה, שלמה עוז – גיטרה קלאסית ושירה, יוגב לוי – נאי, קלידים, גיטרה ושירה. תפילה שבורה

 
מפגשים בשעות 15:00-16:15
 

מיתוס תל-חי - ד"ר אמיר גולדשטיין 

מיתוס תל חי בין שמאל לימין. מורכבות היחס למיתוס והמאבק עליו בין התנועות (העבודה והרוויזיוניסטית), כולל אלימות שפורצת בין השתיים במהלך העלייה לרגל לתל-חי בתקופת המנדט. 

 
קוֹלשְׁתִיקוֹתַי - אותיותבוראות מציאות - ערנ יעקב שפיר

על הקשר בין האותיות למציאות דרך שירימ ,מדרשימ ותורה אחת מיוחדת של רבי נחמן (תורה ס"ה) אוֹתהִיא אוֹתאַחַת חוֹצֶצֶת בֵּינהַקָּדוֹשׁבָּרוּכהוּאוּבֵינֵנוּ, מַפְרִידָה לְעוֹלָמ אוֹתאַחַת בֵּינִי וּבֵין בְּנֵי יִשְׂרָאֵל אוֹת הִוא לְעֹלָם  (שמות ל"א, י"ג ) 


"פה ושם בארץ ישראל של עמוס עוז" - רב שיח            

בשיתוף המרכז לאסטרטגיה ציונית - 
בהשתתפות: הדסה פרומן, אשרף אל-עג'רמי, פנחס וולרשטיין, באדר רוק. מנחה: מירי שלם, עברו 37 שנה מאז יצא עמוס עוז למסע בארץ ישראל , עצר בישובים, מושבים וערים בכל חלקי הארץ, וקיים שיחות ומפגשים. הוא ביקש לפגוש באופן בלתי אמצעי את תושבי הארץ מכל קצותיה, להרגיש בגופו ובחושיו. התוצאה היא יומן מסע רגיש ומרגש. ברב שיח זה לזכרו ולזכר המסע, ישתתפו דמויות שהיו חלק מתחנות המסע - מתקוע, רמאללה, עפרה ונצרת, ומנחה מבית שמש. מה היה אז ומה השתנה. 

  
היהודי החילוני במשנת ירמיהו יובל - ד"ר דרור ינון

האם החילוניות היהודית היא אכן תופעה שעבר זמנה? בשניים-שלושה העשורים האחרונים התקבלה כמוסכמה הטענה שהחילוניות היהודית מצויה בנסיגה, הפכה למייצגת של מיעוט בלבד, או אפילו מצויה תחת מתקפה. ירמיהו יובל (2018-1935) שהלך לעולמו בשנה שעברה היה אחד ההוגים הישראליים שתרם יותר מכל להבנתה של הזהות היהודית החילונית באמצעות מחקרים פילוסופיים והיסטוריים לצד מעורבות בשיח הציבורי. החל מספרו ״שפינוזה וכופרים אחרים״ (1988) דרך הפרוייקט האנציקלופדי בן חמשת הכרכים ״זמן יהודי חדש: תרבות יהודית בעידן חילוני״ (2007) ועד ספרו ״האנוסים: זהות כפולה ועליית המודרניות״ (2014), התחקה יובל אחר מקורות צמיחתה של החילוניות במערב והפיכתה לדומיננטית בכל תחומי החיים, ובייחוד ניתח את התפתחות החילוניות היהודית על שלל ביטוייה האישיים, הפוליטיים, החברתיים והתרבותיים. 

  
מופע - גב אל גב - הדר גלרון ומיכה ביטון

כשהדר גלרון פגשה את מיכה ביטון נולד מופע מיוחד שהוא כולו סאטירה ומוזיקה – ישר לבטן ולנשמה. הדר גלרון ומיכה ביטון במופע קורע מצחוק ומוזיקה. הוא - מוזיקאי, היא - קומיקאית 
היא - ילידת לונדון, הוא - פריפריה. היא - עצמה נשית, הוא - הקשת המזרחית. מי הצודק, מי המקופח? 

  
מפגשים בשעות 17:00-18:15 


האינטלקטואל בחברה: בין זרות למחויבות

קווים לדמותו האינטלקטואלית של ירמיהו יובל -  פרופ' אבי שגיא - ז'וליאן בנדה בספרו הקלאסי "בגידת האינטלקטואל", אפיין את האינטלקטואל כמחויב לאמת האוניברסלית, גם במחיר זרות מוחלטת לחברה בה הוא פועל. בניגוד לתפיסה זו הוצגו דגמים אחרים של אינטלקטואל המחויב לחברתו: מיכאל וולצר תאר את האינטלקטואל כמבקר חברתי, הפועל בתוך החברה ומאפשר לה למצוא בתוכה ערכי יסוד שנעלמו. פוקו הצביע על "האינטלקטואל הספציפי" כאדם שמומחיותו בתחום מסויים מאפשר לו לאתגר את החברה, ולאפשר לה לתהות על ערכיה.  
בהרצאה אנתח את תבנית היסוד ההבסיסית של זרות חברתית וקירבה המכוננת את היחס שבין אינטלקטואל לחברה בה הוא פועל. תבנית זו מסבירה  את הדגמים השונים של הפעילות האינטלקטואלית. ניתוח זה יאפשר לנו להבין את פועלו של ירמיהו יובל כפילוסוף הפועל בישראל גם כאינטלקטואל מוביל.

  
הדרך שבה אנשים הולכים: על השו"ת היהודי-ישראלי של אדם ברוך

עמיחי חסון - מסוף שנות התשעים ועד מותו בשנת 2008, פרסם אדם ברוך תשובות הלכתיות במתכונת שו"ת במסגרת מדורו "שישי" בעיתון "מעריב". ברוך הדגיש שאינו מתיימר להיות "פוסק", אך ישראלים רבים ראו בו כתובת המאפשרת להם לפגוש בהלכה ובמקורות היהודיים וליישם אותה, בתיווכו, בחיים המודרניים.  קריאה משותפת בתשובות נבחרות של ברוך ומחשבות על תפיסת ההלכה שלו.  

  
אלות וגיבורות - מיתוסים נשיים בספרות הקבלה   

ליאת רגב במיפגש עם ד"ר ביטי רואי וד"ר רות קרא-קניאל-קליבנוב - דיון בגיבורה הנשית של ספרות הקבלה: השכינה. על זיקותיה לדמויות מקראיות, שיקופה הפולמוסי לדמותה של מריה אמו של ישו, מופעיה במעגל השנה - בחגי הראשית, בפורים ובשלושת הרגלים. השכינה מתייחדת בסמלים רבים כגון לבנה, כלה, ים, שושנה, באר, פרה אדומה, אילה. נבחן מוטיבים אלו לאור עולמו הספרותי והמיתי של ספר הזוהר בצד סוגיות מגדריות, תפיסתה מחד גיסא כספירה התחתונה ומאידך גיסא ככתר מלכות. 

  
משה קיבל אתיקה מסיני - על אתיקה באגדה ובהלכה 

ד"ר צוריאל ראשי - 
"משה קיבל אתיקה מסיני" תעסוק במוסר, אתיקה והלכה. נדבר על ההבדלים בין חוק, מוסר ואתיקה ועל המקום שיש לאתיקה בארון הספרים היהודי ובמימוש של העקרונות הללו בחייהם של ארגונים ובעלי תפקידים שונים. ד"ר צוריאל ראשי הוא תלמידו המובהק של פרופ' אסא כשר, ונחשב למומחה בתחומי האתיקה המקצועית, ובתחום הרטוריקה. 



מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך

 
תגובת גולשים (0 תגובות)  
הוסף תגובה   לכל התגובות

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע