סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 דצמבר 
א ב ג ד ה ו ש
1011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל העוד הבינלאומי חוגג חצי יובל
 

 
 
הפסטיבל יכלול הפקות מקור שנוצרו לכבודו, מופעי השקה של אלבומים חדשים ובכורות לאמנים בינ"ל


חזון אופטימי הדבק בחיים

גם בשנה מטלטלת וכואבת זו, בית הקונפדרציה בניהולו של אפי בניה לא מוותר ועורך את פסטיבל העוד הבינלאומי בירושלים זו השנה ה-25. הפסטיבל, החוגג חצי יובל, יכלול הפקות מקור שנוצרו במיוחד לכבודו, מופעי השקה של אלבומים חדשים ומופעי בכורה של אמנים בינלאומיים בישראל.

הפסטיבל יתקיים בין ה-21 ל-30 בנובמבר 2024, בבית הקונפדרציה, בתיאטרון ירושלים, בספרייה הלאומית, בצוללת הצהובה ובמזקקה.

המנהל האמנותי של בית הקונפדרציה ושל הפסטיבל, אפי בניה: "אני מאמין במוזיקה. אני מאמין בכוחה לרפא את הלב – של היחיד ושל החברה כולה. אני מאמין שמוזיקה טומנת בחובה נחמה ותקווה, במיוחד בימים מדממים וקשים מנשוא כשלנו. לכן החלטנו בבית הקונפדרציה להתעקש גם השנה לקיים את פסטיבל העוד הבינלאומי – שכולל, כמו תמיד, את השורשים העמוקים המשותפים של תרבויות עמי האזור, קרובים ורחוקים.

"הכנו השנה תוכנית עשירה ומגוונת, שכולה חזון אופטימי הדבק בחיים ובאפשרות ובהכרח להמשיך לדמיין קיום משותף, מעל ומעבר לכל הגבולות: החל מלהקת דג-נחש האהובה, שמחברת בין אחד הספרים הקנוניים של התרבות היהודית ובכלל, ספר 'תהילים', למוזיקה ישראלית עכשווית, דרך צלילים מארמניה, תוניסיה, תימן, הודו וישראל, ועד מחוות וזיקות לגדולי המלחינים והזמרים מרחבי העולם הערבי".



אפי בניה, צלם עמרי בראל

הדג נחש, שלום חנוך ואורח מהודו

בערב הפתיחה תציג להקת הדג נחש מופע מקורי שיצרה במיוחד לפסטיבל – פרשנות חדשה ועכשווית לספר "תהילים", כמיטב המסורת של הלהקה, המשלבת צלילי היפ-הופ עם אלקטרו וFאנק, וגרובים עכשוויים עם אווירת אגן הים התיכון.

הפקה נוספת, שנוצרה במיוחד לפסטיבל העוד 2022, שואבת גם היא את השראתה מהמקורות, והפעם "שיר השירים" בגרסתו הייחודית של שם טוב לוי, עם אנסמבל שם טוב לוי ואנסמבל קול-דודי. לוי מארח את הזמרים-יוצרים מיכה שטרית ומעין ליניק, ומפיח בטקסט המקראי העתיק, שלפי המסורת נכתב על-ידי שלמה המלך, חיים מוזיקליים חדשים.

במופע הסיום החד-פעמי של הפסטיבל יככב שלום חנוך, מהיוצרים הגדולים והמשפיעים של ישראל בכל הזמנים. חנוך יארח את הזמר שלומי שבן ואת נגן העוד, הכנר והזמר יאיר דלאל, למבחר מלהיטיו מכל השנים.

מהודו יגיע לפסטיבל ראקש צ'אורסיה, הנחשב לנגן חליל הבנסורי המוביל בדורו וממשיך דרכו של דודו ומורו, גדול נגני הבנסורי בכל הזמנים, פנדיט הריפרסאד צ'אורסיה. זהו מופע הסולו הראשון של ראקש צ'אורסיה בישראל, והוא ינגן מוזיקה לשלום ואחווה יחד עם נגן הטבלה קלינאת מישרה.



הדג נחש, צילום: אוהד רומנו


אנסמבל נראש והאישה שהקדימה את זמנה
 
עוד בפסטיבל: האנסמבל הארמני נראש, המחבר בין הרוחניות של שירי העם הארמניים למוזיקה קלאסית ומוזיקה עכשווית פוסט-מינימליסטית, עם האנרגיה של רוק וג'אז. המופע של האנסמבל יעסוק ביחסי האדם ואלוהיו מנקודת מבטו של נזיר שנידון לחיות בגלות במשך שנים ארוכות.

המופע "חביבת הכל" מוקדש לפועלה של הזמרת, היוצרת, השחקנית והמוזיקאית התוניסאית היהודייה חביבה מסיכה, שהיתה כוכבת בעולם הערבי בשנות ה-20 של המאה הקודמת. מסיכה, שניהלה חיים עצמאיים ונועזים, היתה, בין השאר, מאהבתו של המלך המצרי פואד הראשון, ולבסוף נרצחה בנסיבות טרגיות. הקלטותיה המקוריות הושמדו על-ידי הנאצים שנים אחדות לאחר הירצחה. המופע, של הזמרת איילת אורי בניטה, נגן העוד עמאד דלאל ונגן הסאז יובל טובי, הוא תוצאה של מחקר ארוך ומעמיק, ויכלול עיבודים חדשים לשיריה של מסיכה. מופע שהוא הצדעה לאשה שהקדימה את זמנה, ואסור שתישכח.

"ילדי אברהם" הוא מופע מלא חיים ועזוז של אמנית הגיטרה הקלאסית והיוצרת ליאת כהן, המארחת את נגן העוד הצרפתי פייר ביו, נגן כלי ההקשה הברזילאי אדמונדו קרנרו וזמרת הסופרן קולורטורה אפרת רותם. החבורה תבצע נכסי צאן ברזל של המסורות המוזיקליות העתיקות של אגן הים התיכון (איטליה וספרד, אנדלוסיה וצפון אפריקה). "יוסף", האופרה הסופית-תימנית של עופר כלף, תום פוגל ושי צברי, תביא את סיפורו של יוסף התנ"כי, האמיץ והחולם, סיפור שחוצה גבולות בין דתות ומגדרים.



חביבת הכל, צילום: עמיקם חורש




שירת האמהות ונקמת הטרקטור

טריו זיריאב של המאסטרים יוצאי להקת בוסתן אברהם – נגן העוד תייסיר אליאס, הכנר נסים דקואר ונגן כלי ההקשה זוהר פרסקו – יתאחד להופעה יחידה ונדירה בפסטיבל. הטריו יבצע יצירות של גדולי המלחינים הערבים, ובהם מוחמד עבד אל-והאב, ריאד אל-סונבאטי ומוחמד אל-קסבג'י, וכן של גדולי המלחינים הטורקים, ובהם ג'מיל ביי טנבורי, מסעוד ג'מיל ביי ועוד. השלישייה הופיעה בארץ ובעולם וזכתה לביקורות נלהבות.

"שירת אמהות" הוא מופע מקורי וייחודי, שכולו בסימן תפילת האמהות על ילדיהם. במופע עבודת קול ולחן מעמיקה של הזמרת מיקה קרני ואמנית הקול ויקטוריה חנה, שיציגו טקסטים מן המקורות המנכיחים כוח אמהי ונשי. אמנית אורחת: אביבה אבידן. המופע מוקדש לעילוי נשמתה של כרמל גת ז"ל, שנחטפה מקיבוץ בארי ונרצחה בשבי חמאס.

להקת נקמת הטרקטור תחבור לאנסמבל הפיוט במופע "זכות הצעקה",מוזיקת טראנס על-זמנית, המחפשת אחרי שפת תפילה משותפת. יגל הרוש והאנסמבל שלו, יחד עם הזמר זיו יחזקאל, יעלו את המופע "כתר מלכות", כשם אחת מפסגות שירתו הדתית של משורר תור הזהב בספרד, שלמה אבן-גבירול.


מלמעלה: נקמת הטרקטור, צילום: אריאל ואן סטרטן. מלמטה: אנסמבל הפיוט, צילום: רון מלמד


ברי סחרוף, תייסיר אליאס ועוד

כבכל שנה, המאסטר תייסיר אליאס והאנסמבל שלו, שבו חברים אמנים מהשורה הראשונה בישראל, יעלו מופע מחווה לגדולי המוזיקה הערבית במאה ה-20. הפעם יוקדש המופע לארבעה מגדולי המוזיקאים במצרים – אום כלת'ום, מוחמד עבד אל-והאב, פריד אל-אטרש ועבד אל-חלים חאפז. משתתפים נוספים באנסמבל: הסולנים הנודעים ויולט סלאמה ומאמון זיוד. השנה ישתתף במופע גם הזמר הגדול והנודע, שיבוא במיוחד ממרוקו, פייסל בנחדו.

ברי סחרוף, שיארח את שי צברי, אליהו דגמי ואלעד גבאי, יופיע עם מבחר משיריו, לצד פיוטים שיזכו לביצועים משותפים חד-פעמיים. האנסמבל הנשי סהראת של האמנית אתי נאור יעלה לפסטיבל עם עיבודים עכשוויים לשירים עיראקיים פופולריים. הפרויקט כולל גם יצירות מקוריות של נאור, שהולחנו בידי מוזיקאים ישראלים צעירים.
המלחין, המנצח והפסנתרן ניזאר אלכאטר מגיע לפסטיבל עם רביעייה המבצעת עיבודים של מקאמאת מסורתיים המתכתבים עם חטיבת הקצב של הFאנק והפופ. סולנית: נור דרוויש.

המלחין ומאסטר העוד ויסאם ג'ובראן יגלה במופע מרהיב אפשרויות מוזיקליות חדשות וטכניקות נגינה מקוריות עם קשת המותאמת במיוחד לעוד שלו. הטריו קומרדין, המנגן מוזיקה ערבית קלאסית ובעיקר יצירות מצריות מהז'אנר הווקאלי הנקרא "מוושח", ישיק בפסטיבל את אלבום הבכורה שלו. וירטואוז העוד וסיםעודה ישיק בפסטיבל את אלבומו הרביעי, המציג את יצירותיו הנשענות על המוזיקה הערבית הקלאסית, על המקאמאת, על מקצבים ערביים ועל יכולת האלתור הנדירה של נגניו.

מועדון המזקקה יארח ארבע הופעות מיוחדות. להקת האסבסטונים, בהנהגת נגן העוד גיא כהן, תחזור לשירים של מוריס צרפתי ז"ל, אגדה מקומית ומספר סיפורים מחונן, חוקר מס ופאנקיסט נצחי. נגן העוד והזמר גד תדהר וזמר ונגן העוד והסיטאר ניתאי קלי יבצעו שירת עלילות ומעשיות, עם מלים עתיקות שטרם נשמעו כמותן. הזמר ונגן העוד ירדן ארז יבצע את לחניו הרעננים לטקסטים מהשירה העברית, ותלמידיו של נינו ביטון, מאסטרו עוּד ואגדה ירושלמית, יציגו מחווה מיוחדת לעיבודים המקוריים והמלודיות המתפתלות והדוהרות שביטון כתב. 



להקת האסבסטונים, צילום: עידו כהן
 
תכנית הפסטיבל:
 
מופע הפתיחה | הדג נחש מלחינים את ספר תהילים
21 בנובמבר, חמישי, 20:30, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים

להקת הדג נחש פותחת את פסטיבל העוד הבינלאומי במופע מקור שנוצר במיוחד לכבודו. בפרשנות חדשה ומקורית, ניגשים חברי הלהקה למזמורי תהילים – אחת מפסגותיה של התרבות היהודית – ורוקחים ממנה יצירה שמעורבבים בה, כמיטב המסורת של הדג נחש, צלילי היפ-הופ עדכניים עם טעמים של אלקטרו ופ'אנק, גרובים עכשוויים עם אווירת אגן הים התיכון. הדג נחש מביטים סביב ביושר ומתרגמים את מה שהם רואים ומרגישים לאמירה סובייקטיבית כנה, אמירה שעם השנים והאלבומים הפכה את הדג נחש ללהקה שההוויה הישראלית שלה היא מובהקת, אותנטית וישירה. הדג נחש: שאנן סטריט שירה | גיא מר פטיפונים (די.ג'יי) ושירה | דודוש קלמס קלידים | משה אסרף (אטרף) תופים | יאיא כהן אהרונוב בס | שלומי אלון סקסופון טנור, סקסופון אלט, שירה, סקסופון באריטון, סקסופון סופרן וחליל. איתם על הבמה: יאיר סלוצקי טרומבון | מתן גוב-ארי חצוצרה | דניאל שהם גיטרות . הדג נחש מלחינים את ספר תהילים

חביבת הכל | מחווה לשיריה של הדיווה התוניסאית חביבה מסיכה
22 בנובמבר, שישי, 12:00, בית הקונפדרציה

הזמרת, היוצרת, השחקנית והמוזיקאית התוניסאית היהודייה חביבה מסיכה (1903–1930) התפרסמה בתוניסיה ובצרפת, הן בקהילות היהודיות והן בקרב האוכלוסייה הערבית. מסיכה ניהלה אורח חיים חופשי ופתוח, וככל הנראה, שילמה על כך בחייה. שיריה ספוגים בתחושת חופש ותשוקה יוקדת ומתארים את האהבה בפשטות ממגנטת וחסרת עכבות, ותיאורי הטבע בשיריה משקפים חוויה רוחנית טמירה. הלחנים והעיבודים של השירים, המשלבים מזרח ומערב, מהדהדים את רוח התקופה שבה פעלה, כשצפון תוניסיה היתה תחת השפעת הקולוניאליזם הצרפתי.
"חביבת הכל" הוא מופע מחווה לדיווה התוניסאית, ששיריה לא שרדו את השנים. הקלטותיה המקוריות הושמדו על-ידי הנאצים שנים אחדות לאחר הירצחה. הזמרת איילת אורי בניטה, נגן העוד עמאד דלאל ונגן הסאז יובל טובי מציגים עיבודים חדשים לשיריה של מסיכה, אחרי חודשים ארוכים של מחקר.  איילת אורי בניטה שירה, תופי מרים | עמאד דלאל עיבודים מוזיקליים, עוד, שירה | יובל טובי סאז טורקי, שירה | עמרי זכרון כלי הקשה | באסל חליחל כינור . חביבת הכל 
 
ליאת כהן | ילדי אברהם 
23 בנובמבר, מוצ"ש, 20:30, בית הקונפדרציה

אמנית הגיטרה הקלאסית והיוצרת ליאת כהן משיקה בפסטיבל העוד את מופעה החדש, "ילדי אברהם", פרק נוסף בקריירה הבינלאומית הפורה שלה. כהן מארחת את נגן העוד הצרפתי פייר ביו, נגן כלי ההקשה הברזילאי אדמונדו קרנרו וזמרת הסופרן קולורטורה אפרת רותם. המופע שוזר נעימות ידועות של שירים מסורתיים, נכסי צאן ברזל של המסורות המוזיקליות העתיקות של אגן הים התיכון (איטליה וספרד, אנדלוסיה וצפון אפריקה), שמצאו מכנה משותף במפגש בישראל. מסע חושני בזמן ובמרחב, המעורר אפשרויות של תקווה ושלום. פייר ביו עוד | אדמונדו קרנרו כלי הקשה | ליאת כהן גיטרות | אפרת רותם סופרן קולורטורה. ליאת כהן - ילדי אברהם
 


ליאת כהן, צילום: רוב סיטבון

אנסמבל נראש | שירי גלות, שירי חוכמה | ארמניה

23 בנובמבר, מוצ"ש, 21:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים 
האנסמבל הארמני נראש מחבר בין הרוחניות של שירי העם הארמניים למוזיקה קלאסית ומוזיקה עכשווית פוסט-מינימליסטית, עם האנרגיה של רוק וג'אז. המופע עוסק ביחסי האדם ואלוהיו מנקודת מבטו של נזיר שנידון לחיות בגלות במשך שנים ארוכות. באנסמבל, שבראשו עומד הפסנתרן-מלחין ג'ון הודיאן, חברים שלוש זמרות וכמה מן המוזיקאים המשובחים ביותר בארמניה, המנגנים בעוד, בדודוק, בדהול ובפסנתר. האנסמבל מבצע מוזיקה חדשה המבוססת על הכתבים המקודשים של המשורר, הכומר והמיסטיקן הארמני מוגרדיץ' נראש, וכן על שיריו של המשורר קונסטנטין ארזנקצ'י, שניהם בני ימי-הביניים. האנסמבל העלה את המופע באירופה ובארה"ב וזכה לשבחים רבים. הסמיק ברדאסריאן סופרנו | טטוויק מובססיאן סופרנו | ארפיין טר-פטרוסיאן אלט | הרויטיון צ'קלויאן דודוק | אראם ניקורוסיאן עוד | טיגראן הובהאניסיאן דהול | ג'ון הודיאן פסנתר, לחנים. אנסמבל נראש
 
יוסף | אופרה סופית תימנית
24 בנובמבר, ראשון, 18:30, בית הקונפדרציה 
"באסם אללה אל-רחמן אל-רחים". כך נפתח סיפורו של יוסף במסורת התימנית, וכך הוא ממשיך: "אמר המספר: בואו ושמעו, אהובי לבי, את סיפורו של יוסף הצדיק". סיפור שהוא פסיפס צבעוני של פסוקים מהתורה, סיפורי הקוראן, שירתו המיסטית של שבזי ומסורת השירה החכמה של נשות תימן. המופע, המשלב בין מוזיקה קצבית לשירה תימנית מסורתית, בין טקס סופי לאפוס יהודי-ערבי לאגדה בחיקה של סבתא, מביא את סיפורו של יוסף היפה והאמיץ והחולם, סיפור שחוצה גבולות בין דתות ומגדרים. אנחנו מזמינים אתכם להיאסף סביבנו ולהצטרף לסיפור. לאה אברהם שירה, מחול | עופר כלף שירה | תום פוגל שירה | אליסף בשארי עוד | עינת הראל תופים | אביתר סעיד שירה, מחול.  יוסף                                                                      
                      
מיקה קרני וויקטוריה חנה: שירת אמהות
24 בנובמבר, ראשון, 20:30, הספרייה הלאומית
שיתוף פעולה ראשון ומופע מקור מיוחד לפסטיבל העוד: הזמרת מיקה קרני ואמנית הקול ויקטוריה חנה מציגות טקסטים מן המקורות המנכיחים כוח אמהי ונשי, במופע שכולו בסימן תפילת האמהות על הילדים. קרני וחנה, שתיהן אמהות יוצרות בעלות שפה מוזיקלית ייחודית ואישית, יחברו במופע את מסעות חייהן ויבצעו תפילה משלהן, שבה יישאו את קולן למרומים, בתקווה לעורר את כוח הרחמים בימים מייסרים וקשים אלה. קרני וחנה ילוו על-ידי רביעיית נגניות מיתרים ונגנית כלי הקשה ויארחו את הזמרת-יוצרת אביבה אבידן. המופע מוקדש לעילוי נשמתה של כרמל גת ז"ל, שנחטפה מקיבוץ בארי ונרצחה בשבי חמאס. מיקה קרני שירה, הפקה וניהול מוזיקלי | ויקטוריה חנה שירה, הפקה וניהול מוזיקלי | אבנר קלמר (בן קיבוץ בארי) עיבודים לכלי קשת | יסמין קרני שירה | שאיה בירן שירה | רביעיית מיתרים: טלי גולדברג כינור הגר מעוז כינור שולי ווטרמן ויולה הילה אפשטיין צ'לו | נועה וקס כלי הקשה | אורחת מיוחדת: אביבה אבידן . מיקה קרני וויקטוריה חנה



מימין: מיקה קרני, צילום: יובל צוק. משמאל: ויקטוריה חנה, צילום: מופר פוטו

זכות הצעקה | נקמת הטרקטור ואנסמבל הפיוט
25 בנובמבר, שני, 20:30
, הספרייה הלאומית
מפגש פסגה של שני הרכבים ישראליים ותיקים, להקת הרוק נקמת הטרקטור ואנסמבל הפיוט, היוצרים יחד מוזיקת טראנס על-זמנית, בחיפוש אחרי שפת תפילה משותפת. במופע פיוטים עתיקים מספרד, צפון אפריקה והמזרח התיכון, כולם בלחנים ובעיבודים מקוריים. עוד בתוכנית: קטעים מאלבום המופת "מה לאהובי" של נקמת הטרקטור, המוקדש לשירתו של רבי משה אבן עזרא, שחי בתור הזהב של יהדות ספרד, וקטעים מהאלבום החדש המתבשל של אנסמבל הפיוט. מופע של זעקה שבטית בתדרים חשמליים.ניהול מוזיקלי: אבי בללי, יאיר הראל ואליהו דגמי
נקמת הטרקטור: בס ושירה אבי בללי גיטרה אופיר ליבוביץ' ויולה גליה חי תופים אביב ברק קלידים אופיר ונד  אנסמבל הפיוט: שירה וכפיים: יוסף אביחצירא, הללויה אביחצירא, אליהו אדרעי, יהודה אדרעי, הרצל אמויאל, שלומי בן לולו, רפאל בן שושן, נתנאל זגורי, אברהם כהן, סימון כהן, נריה מויאל שירה וכרכב יאיר הראל עוּד ושירה נירו אבקסיס גיטרות אליהו דגמי נאי וכלי נשיפה חנני זית קמנצ'ה קובי עשור כלי הקשה לב אלמן, דוד דגמי, אריאל סמית ניהול אמנותי ומוזיקלי יאיר הראל ניהול אמנותי וכללי אברהם כהן. נקמת הטרקטור ואנסמבל הפיוט


ראקש צ'אורסיה | מוזיקה לשלום ולאחווה | הודו
25 בנובמבר, שני, 21:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים 

 ראקש צ'אורסיה, הנחשב לנגן חליל הבנסורי המוביל בדורו, זכה בשני פרסי גראמי בשנת 2024. זוהי הופעת הסולו הראשונה שלו בישראל. צ'אורסיה הוא ממשיך דרכו של דודו ומורו, גדול נגני הבנסורי בכל הזמנים, פנדיט הריפרסאד צ'אורסיה, אורח אהוב בישראל. ראקש צ'אורסיה הופיע עם דודו פעמים רבות כבר בהיותו ילד. ראקש צ'אורסיה ניחן בשליטה פנומנלית בחליל הבמבוק, הבנסורי, וכן במבנים המלודיים המסורתיים של הראגה והטאלה. הוא מאלתר בחופשיות ויוצר מארגים מוזיקליים הנוסכים במאזינים שלווה מרגיעה לצד אקסטזה יצרית. צ'אורסיה, הנחשב אמן חדשני ומגוון, השתתף בהקלטת פסקולים לתעשיית סרטי בוליווד, הופיע עם תזמורות של מוזיקה קלאסית ושיתף פעולה עם מוזיקאי ג'אז ופיוז'ן רבים, ובהם ג'ושוע רדמן, בלה פלק וגדול נגני הטבלה זקיר חוסיין. חוסיין, נזכיר, הופיע פעמים רבות עם הריפרסאד צ'אורסיה גם בישראל. ראקש צ'אורסיה בנסורי | קלינאת מישרה טבלה. ראקש צ'אורסיה
 
קומרדין | השקת אלבום
26 בנובמבר, שלישי, 18:30, בית הקונפדרציה

הטריו קומרדין משיק את אלבום הבכורה שלו בפסטיבל העוד. חברי קומרדין מנגנים מוזיקה ערבית קלאסית, בעיקר יצירות מהז'אנר הווקאלי הנקרא "מוושח" (ברבים: מוושחאת). רוב הרפרטואר שלהם נשען על יצירות ממצרים ומסוריה מסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, שחיברו שיח' סעיד דרוויש, מוחמד עות'מאן, עומאר אלבטש, שיח' דרוויש אלחרירי ואחרים. קומרדין הוא הרכב לא שגרתי של יוצרים מחוננים: נגן העוד און יוסף קדוש, הסקסופוניסט אסף חריס והמתופף דוד סירקיס. השפה המוזיקלית הייחודית שלהם מעניקה למוזיקה קלאסית זו גוון מודרני של ג'אז עכשווי ושוזרת בה רבדים ומשמעויות חדשים. און יוסף קדוש עוד | אסף חריס סקסופון טנור | דוד סירקיס תופים. קומרדין



טריו קומרדין, צילום: יוסי צבקר
 
כתר מלכות | יגל הרוש וזיו יחזקאל
26 בנובמבר,
שלישי, 20:30, הספרייה הלאומית
"כתר מלכות" היא אחת מפסגות שירתו הדתית של משורר תור הזהב בספרד, שלמה אבן-גבירול, ואחת מיצירות המופת של השירה הדתית בכלל. אבן-גבירול תיאר בפיוטיות פילוסופית-מיסטית סוערת את הפער בין גדולת האל לשפלות האדם המשתוקק, תוך תפילה עמוקה לקרבה, לתיקון ולהשראה. קהילות יהודי המזרח נהגו לשורר את "כתר מלכות" ביום כיפור, עם עלות השחר. במשך ארבע שנים עמל נגן הקמנצ'ה והניי יגל הרוש על לחנים חדשים ל"כתר מלכות" במסורת המקאם. כל בית בשיר הולחן במקאם אחר. האנסמבל ילווה במקהלה, שתשיר ותבצע פרקים מתוך הטקסט. ערב של התכנסות, שבו חלל המופע הופך לבית-תפילה. יגל הרוש קמנצ'ה, ניי, שירה | אוריה הרוש עוד | משה שלו סנטור | ארז מונק כלי הקשה | יאיר אופיר קונטרבס | שלמה אילן קינן גיטרה | מקהלה: נריה לחיאני, ירדן עזרא, רותם, רחל בלזר | אורח זיו יחזקאל שירה . כתר מלכות - יגל הרוש וזיו יחזקאל

ארבעת הגדולים: אום-כלת'ום, עבד אל-והאב, פריד אל-אטרש ועבד אל-חלים חאפז
27 בנובמבר, רביעי, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים 

אחת המסורות האהובות של פסטיבל העוד היא מחוות לגדולי המוזיקה הערבית במאה ה-20, שעורך ומבצע מאסטר העוד פרופ' תייסיר אליאס יחד עם האנסמבל שלו. השנה תוקדש המחווה ליצירות הקנוניות של ארבעה מגדולי המוזיקאים במצרים – הפרימה-דונה אום כלת'ום (סת אל-כול); זמר המלכים מוחמד עבד אל-והאב; מלך העוד פריד אל-אטרש; והזמיר (אל-ענדליבּ אל-אסמר) עבד אל-חלים חאפז. אליאס, מגדולי המוזיקאים ונגני העוד בעולם כיום, יצר מופע קולי סוחף הכולל קשת רחבה של יצירות במגוון עשיר של סגנונות מוזיקליים. באנסמבל חברים אמנים מהשורה הראשונה בארץ, וכן שני סולנים, מהבולטים והמפורסמים בישראל ומחוצה לה: ויולט סלאמה ומאמון זיוד. לביצוע שיריהם של עבד אל-והאב וחאפז יגיע אלינו ממרוקו הזמר הגדול והנודע פייסל בנחדו. תייסיר אליאס עוד, ניהול מוזיקלי ועריכה | ויולט סלאמה שירה | פייסל בנחדו שירה | מאמון זיוד שירה | פיראס עיסמי כינור | ורדי חרב כינור | עיסא עוואד קאנון | ג'מיל בשתאוי נאי | אליאס שלש ריק | פאדי דאהוד דרבוקה | סלאם בדר אקורדיוןארבעת הגדולים: אום-כלת'ום, עבד אל-והאב, פריד אל-אטרש ועבד אל-חלים חאפז


התעלות | אנסמבל וסים עודה במופע השקה
27 בנובמבר, רביעי, 18:30, בית הקונפדרציה

וסים עודה, וירטואוז העוד, מלחין ומחנך מוזיקלי, משיק במופע בכורה בפסטיבל העוד את אלבומו הרביעי. יצירותיו של עודה נשענות על המוזיקה הערבית הקלאסית, על המקאמאת, על מקצבים ערביים ועל יכולת האלתור של הנגנים – חמישה מוזיקאים מובחרים. עודה, מהיוצרים הבולטים בעולם המוזיקה הערבית, זכה בפרסים בינלאומיים לביצוע והלחנה. הוא שיתף פעולה עם יוצרים רבים, ובהם מאסטר העוד סימון שאהין, עומר פארוק טקבילק, התזמורת הסימפונית של לונדון ולהקת רדיוהד. עודה יציג יצירות חדשות מפרי עטו, המבטאות את אמירתו המוזיקלית הייחודית והססגונית. ד"ר וסים עודה עוד | אמג'ד מריח אקורדיון | סמיח תותרי כינור | עאדל ג'ובראן צ'לו | נאבע' אבו נקולא כלי הקשה.  אנסמבל וסים עודה
 
שיר השירים | שם טוב לוי
בהשתתפות מיכה שטרית, מעין ליניק, אנסמבל שם טוב לוי ואנסמבל קול דודי

27 בנובמבר, רביעי, 20:30, הספרייה הלאומית

טקסט אחד עובר כחוט השני בין הדורות השרים על אהבה בעברית – שיר השירים. היוצר והזמר עתיר הזכויות שם טוב לוי הלחין מוזיקה מקורית לשיר השירים, המכילה יסודות מעולמות מוזיקליים שונים ומציגה את שיר האהבה העברי הראשון בין איש לאשה ובין עם ישראל לאלוהיו. לוי, שיצר את המופע במסגרת פסטיבל העוד 2022, שב ומעלה אותו גם השנה, ויפיח חיים מוזיקליים חדשים בטקסט המקראי העתיק, שלפי המסורת, נכתב על-ידי שלמה המלך. לצד לוי ישתתפו במופע מיכה שטרית ומעין ליניק, אנסמבל שם טוב לוי ואנסמבל קול דודי מבית-הספר למוזיקה רימון, בהנחיית אבנר קנר. שם טוב לוי פסנתר, חליל, שירה | מיכה שטרית שירה | מעין ליניק שירה | אנסמבל שם טוב לוי: נועם חן כלי הקשה | צור בן זאב בס, שירה | שרלי סבח עוד, שירה | אייל הלר גיטרה | אלעד אדר קלידים | אנסמבל "קול דודי" מבית-הספר רימון, בהנחייתו המוזיקלית של אבנר קנר | ייעוץ ולימוד: ד"ר רות קלדרון. שיר השירים - שם טוב לוי

ברי סחרוף 
אורחים: שי צברי, אליהו דגמי, אלעד גבאי
28 בנובמבר, חמישי, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים 

קהל פסטיבל העוד זכה להכיר את עולמו המוזיקלי העשיר של ברי סחרוף כשהרעיד את הבמה במופע עם רע מוכיח, "אדומי השפתות", שהוקדש לשירת אבן-גבירול. עם טביעת האצבע המוזיקלית הייחודית לו,  הסאונד הבלעדי של קולו ונגינת הגיטרה הבלתי נשכחת שלו, סחרוף נחשב למי שהקדים את זמנו, השפיע על דורות של מוזיקאים וסחף אחריו קהל מעריצים עצום ונאמן. סחרוף חוזר לפסטיבל העוד, ויארח על הבמה את שי צברי, אליהו דגמי ואלעד גבאי. המופע יכלול שירים ממיטב הרפרטואר של סחרוף, מפסגות יצירת הרוק הישראלי, לצד פיוטים שיזכו לביצועים משותפים חד-פעמיים. ברי סחרוף שירה, גיטרות | שי צברי שירה | אליהו דגמי שירה, סאז, בגלמה, גיטרה | אלעד גבאי שירה | ניר מנצור תופים | גידי רז סמפלר, גיטרה | אורן לוטנברג גיטרה חשמלית | בנו הנדלר בס | יונתן דסקל קלידים. ברי סחרוף   


ברי סחרוף, צילום: שלומי פינטו


סהראת| יצירה נשית עכשווית ברוח המוזיקה העיראקית

28 בנובמבר, חמישי, 20:00 פתיחת דלתות, 21:00 תחילת מופע, הצוללת הצהובה 
"סהראת" הוא פרויקט מוזיקלי שיצרה האמנית אתי נאור. במופע יגישו נגניות וזמרות עיבודים עכשוויים לשירים עיראקיים פופולריים. הפרויקט כולל גם יצירות מקוריות של נאור, שהולחנו בידי מוזיקאים ישראלים צעירים. "סהראת" מכיל את תמצית התרבות העיראקית – שירים וטעמים בניחוחות בגדדיים אקזוטיים, המבטאים רצון לשיבה הביתה וחיבור עמוק למורשת המשפחתית והתרבותית. הרפרטואר המגוון של הפרויקט מושר בעברית וערבית, הוא ישן וחדש, ועיבודיו מדגישים את הקול והיצירה הנשיים הייחודיים. אתי נאור הנחיה, תוף מסגרת | אורטל חאיק פינקל שירה | יסמין (גלית) סהר שירה |  מיטל ברכה קרני קלידים, סנטור, מחשב | אביבה אלייב כינור | ירדן כהן עוד | מורן צדוק כלי הקשה | נועה וקס כלי הקשה | מוריה מעטוף כלי הקשה | ינקלה סגל ורוני עברין עיבודים | זיו יחזקאל הדרכה קולית. סהראת



   



ניזאר אלכאטר | פיוז'ן ים-תיכוני
28 בנובמבר, חמישי, 18:30, בית הקונפדרציה 
המלחין, המנצח והפסנתרן ניזאר אלכאטר מגיע לפסטיבל העוד עם רביעייה המבצעת עיבודים של מקאמאת מסורתיים המתכתבים עם חטיבת הקצב של הפאנק (פ' רפויה) והפופ. התוצאה היא פיוז'ן של עולמות המוזיקה הערבית הקלאסית, המוזיקה הים-תיכונית, המוזיקה הפופולרית המערבית, וכן להיטים מצריים מעורבבים עם מוזיקת פופ ורוק: פיירוז עם פראנק סינטרה ואום-כלת'ום עם "הוטל קליפורניה" של האיגלס. כל זה מתרחש בשירתה של נור דרוויש. עוד במופע: יצירות מקוריות של אלכאטר (לחנים ומלים) בהשמעת בכורה. ניזאר אלכאטר ניהול אמנותי, לחנים, פסנתר | נור דרויש שירה | אחמד דראושה עוד | ענאן עואד כלי הקשה. ניזאר אלכאטר

ויסאם ג'ובראן | עוד וקשת
29 בנובמבר, שישי, 12:00, בית הקונפדרציה 

המלחין ומאסטר העוד ויסאם ג'ובראן מגלה בעוד אפשרויות חדשות, עם טכניקות נגינה מקוריות ועם קשת המותאמת במיוחד לעוד שלו. בנגינתו הפואטית, ג'ובראן מוכיח שהעוד הוא כלי אוניברסלי. צליליו חוקרים את המרחב שבין הצליל לדממה ובין מגע הקשת למיתרי העוד. ג'ובראן, תלמידו לשעבר של המלחין בן זמננו אלפרד שניטקה, טוען שהמאה ה-21 היא המאה של ההיברידיות, של חילופי דעות, של הגירה ושל "מרחב שלישי", המבטל את האבחנה בין מזרח למערב. נותרה רק הגירה, הגירה אינסופית. ויסאם ג'ובראן עוד.  ויסאם ג'ובראן


ויסאם ג'ובראן, צילום: ימאן גוברין

טריו זיריאב | תייסיר אליאס, נסים דקואר וזוהר פרסקו

30 בנובמבר, מוצ"ש, 20:30, בית הקונפדרציה 

טריו זיריאב נקרא על שמו של המוזיקאי האגדי בן המאה התשיעית, נגן העוד והמלחין זיריאב, שלו מיוחסת הוספת המיתר החמישי לעוד. הטריו הוקם על-ידי שלושה יוצאי להקת בוסתן אברהם: נגן העוד תייסיר אליאס, המנהל האמנותי של הטריו; הכנר נסים דקואר ונגן כלי ההקשה זוהר פרסקו. טריו זיריאב החל לפעול לפני 30 שנה, ומתאחד להופעה יחידה ונדירה בפסטיבל העוד. הטריו מעניק ביטוי עמוק למוזיקה הערבית האמנותית ולז'אנרים השונים שלה, תוך כיבוד המסורת כבסיס ליצירת מוזיקה חדשה ומקורית, ששמה דגש על אלתור רב דמיון ופרשנות מעמיקה. הטריו מבצע יצירות של גדולי המלחינים הערבים, ובהם מוחמד עבד אל-והאב, ריאד אל-סונבאטי ומוחמד אל-קסבג'י, וכן של גדולי המלחינים הטורקים, ובהם ג'מיל ביי טנבורי, מסעוד ג'מיל ביי ועוד. השלישייה הופיעה בארץ ובעולם וזכתה לביקורות נלהבות. תייסיר אליאס עוד | נסים דקואר כינור | זוהר פרסקו ריק (תוף מרים). טריו זיריאב

פסטיבל העוד 2024 – במזקקה:        

להקת האסבסטונים: ממנטו מוריס
23 בנובמבר,
מוצ"ש, 21:00, מזקקה 
להקת האסבסטונים, בהנהגת נגן העוד גיא כהן, חוזרת לשירים של מוריס צרפתי ז"ל, אגדה מקומית ומספר סיפורים מחונן, חוקר מס ופאנקיסט נצחי. שיריו העוקצניים של מוריס ליגלגו על ההוויה הישראלית ועל גיבוריה החמדניים, והכילו חופן התייחסויות לקיוסקים, לחיש־גדים, לשחיתות פוליטית, לשדים עדתיים ולכל מה שמרכיב את חאפלת המציאות המקומית. להקת האסבסטונים הופיעה עם שירי צרפתי לראשונה ב-2015, ושנה אחר-כך צרפתי חלה בסרטן. הוא נפטר ביוני 2018. גיא כהן עוד, שירה, עיבודים | אלון אבנת וגילי לוי שירה . להקת האסבסטונים
 
גד תדהר וניתאי קלי ירדן ארז
27 בנובמבר,
רביעי, 21:00, מזקקה
שתי הופעות בכרטיס אחד: גד תדהר, נגן העוד והזמר, וניתאי קלי, השר ומנגן בעוד ובסיטאר, יבצעו מוזיקה מקורית – שירת עלילה עם מעשיות ומלים עתיקות שטרם נשמעו כמותן. ירדן ארז, יוצר וזמר המנגן בעוד, בכינור ובבנג'ו, שהופיע עם ריף כהן וויקטוריה חנה בפסטיבל הפיוט, יבצע את לחניו הרעננים לטקסטים מהשירה העברית יחד עם נגן כלי ההקשה איתמר גוטמן, במופע שהשלם בו עולה על סכום חלקיו. גד תדהר עוד, שירה | ניתאי קלי עוד, סיטאר, שירה | ירדן ארז שירה, עוד, כינור, בנג׳ו פרטלס | איתמר גוטמן כלי הקשה ומקלדת. גד תדהר וניתאי קלי
 
מחווה למאסטרו נינו ביטון
29 בנובמבר,
שישי, 12:30, מזקקה
נינו ביטון, מאסטרו עוּד ואגדה ירושלמית, מלמד זה שנים את טובי וטובות המוזיקאים את רזי המוזיקה האנדלוסית. בני המזל שלמדו אצלו מנגנים בתזמורות הגדולות ובאנסמבלים המובילים בארץ ובעולם, ועיבודיו המיוחדים והמחרוזות שרקח נלמדים באקדמיות למוזיקה בכל הארץ. במחווה המיוחדת ישתתפו תלמידיו ותלמידותיו, שיבצעו את העיבודים המקוריים והמלודיות המתפתלות והדוהרות שביטון כתב במהלך השנים. מופע המשלב מוזיקה קלאסית אלג׳יראית, שעבי מרוקאי, רפרטואר ערבו-אנדלוס וממיטב יצירתו של המאסטרו ביטון. צלילים שאפשר לשמוע רק בירושלים.גלעד ואקנין מונדול | משה סבג כינור | רוני סבג כלי הקשה | נועם ביטון כלי הקשה 
נינו ביטון.  מחווה למאסטרו נינו ביטון

מופע סיום | שלום חנוך: מופע להקה 
אורחים מיוחדים: שלומי שבן, יאיר דלאל
30 בנובמבר, מוצ"ש, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים
שלום חנוך ולהקתו יחתמו את פסטיבל העוד במופע חד-פעמי שיכלול את להיטיו מכל השנים, ובהם קלאסיקות כמו "מחכים למשיח", "נגד הרוח", "בגלגול הזה", "מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר", "מאיה", "ככה וככה", "אהבת נעורי" ו"סוף עונת התפוזים". ביצועים חדשים ומלאי אנרגיה בליווי להקה משובחת, ועם אורחים: הזמר, היוצר והפסנתרן שלומי שבן ונגן העוד, הכנר והזמר יאיר דלאל. משה לוי פסנתר, המונד, הפקה מוזיקלית | ארז נץ גיטרה | זיו הרפז בס | ברק קרם תופים | טל אבירם קלידים, תכנותים | שלומי שבן שירה, פסנתר | יאיר דלאל עוד, כינור, שירה . שלום חנוך: מופע להקה 

 


ראקש צ'אורסיה, צילום: Sudhirparmar photograpy

פסטיבל העוד הבינלאומי ה-25 בניהולו האמנותי של אפי בניה ובהפקת בית הקונפדרציה בירושלים
30-21 בנובמבר 2024יתקייםבבית הקונפדרציה, בתיאטרון ירושלים, בספרייה הלאומית, בצוללת הצהובה ובמזקקה. רכישת כרטיסים: בימות 6226* רכישת הכרטיסים למופעים בספרייה הלאומית מתבצעת דרך אתר הספרייה. רכישת הכרטיסים למופעים במזקקה מתבצעת דרך אתר המזקקה. למידע נוסף בטל': 02-5399360או באתר בית הקונפדרציה
  
  
 



22/09/2024   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע