סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2025 יולי 
א ב ג ד ה ו ש
  
101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
פסטיבל ישראל
 
פסטיבל ישראל 2025
 
 
 
תמונות היכן ומתי

פירוט מופעי הפסטיבל:
 
שני מופעי הפתיחה של הפסטיבל יתקיימו באמפי מיוחד ואינטימי שייבנה תחת כיפת השמיים ברחבת תיאטרון ירושלים, בעיצובו של האמן מוחמד אבו סאלמה.
 
מופע פתיחה: אנשי המוזיקה
בשיתוף עם עיריית ירושלים והקרן לירושלים 
ובגליל העליון, בשיתוף המכללה האקדמית תל חי 
בתקופות שבהן המילים צרות מלהכיל את גודל המאורע, המוזיקה תופסת את הבכורה. בעדינות, ברכות וברגישות המוזיקה מצליחה ליצור משמעות במקום שבו המילים נגמרות. "אנשי המוזיקה" הוא פרויקט חברתי-מוזיקלי שנולד מיד אחרי ה-7 באוקטובר ומאגד יוצרים צעירים המעבדים את מה שעבר עליהם באמצעות צלילים ומנגינות. השנה "אנשי המוזיקה" מביט צפונה - אל המרחבים הדואבים. במהלך החודשים האחרונים לוקטו יוצרים צעירים שכתבו, הלחינו וביצעו את מציאות חייהם. במיוחד לכבוד פסטיבל ישראל 2025, על במה אחת גדולה, יעלו היוצרים הצפוניים ביחד עם שמות מוכרים וגדולים מהפלייליסט הישראלי. בין השאר ניתן יהיה לשמוע את לאה שבת, עמיר לב, ג׳יין בורדו, דניאלה ספקטור ושאזאמט בשיתוף פעולה עם תזמורת מקאמאת מצפת, רם חלבי הזמרת המופלאה ממג'דל שמס, אביתר חזן הוירטואוז משלומי ועוד.  זו הזדמנות נדירה ללכוד את הקולות הכי מסקרנים מצפון הארץ, מופיעים לצד יוצרים מנוסים וחשובים, ויחד מבטאים את הפסקול של התקופה. 
17 ביולי, שעה 21:00, רחבת תיאטרון ירושלים
7 באוגוסט, שעה 21:00, תל חי 
 
מאפר לזהב
אבישי כהן והתזמורת הסימפונית ירושלים במופע בכורה
בשיתוף התזמורת הסימפונית ירושלים ותיאטרון ירושלים 
אלבומו  של החצוצרן הישראלי-בינלאומי עטור הפרסים נובע מהמציאות. הוא נכתב בעקבות השבת ההיא ומכיל בתוכו מנעד מוזיקלי רגשי רחב הנע על הציר שבין ייאוש וזעם לבין תקווה ואופטימיות מאז'ורית. שם האלבום, מאפר לזהב, מכיל בתוכו את השאיפה הגדולה - להפוך את הרע לטוב, את המכוער ליפה, את השפל לנשגב. האלבום מושפע מאמנות הקרמיקה היפנית- קינצוגי. כהן מבקש, באמצעות המוזיקה, לאחות את השברים וליצור מציאות חדשה. במיוחד עבור פסטיבל ישראל חברו כהן ורביעייתו אל התזמורת הסימפונית ירושלים ועיבוד קונצרטנטי מרהיב לכ-60 נגנים נכתב. האירוע המוזיקלי הייחודי הזה יתרחש תחת כיפת השמיים, באולם מיוחד שייבנה ברחבת תיאטרון ירושלים ובליווי חווית וידיאו ויזואלית מרהיבה. יצירתו של: אבישי כהן, פסנתר: יונתן אבישי, תופים: זיו רביץ, קונטרה בס: ברק מורי, עיבודים: יבגני לויטאס.
16 ביולי, שעה 21:00, רחבת תיאטרון ירושלים 



אבישי כהן, מאפר לזהב, צילום: דניאלה-פייגואו



נאומים נגד הייאוש

מילים שמחזקות ומעניקות תקווה
יש רגעים בחיים שבהם דרושות לנו מילים. מילים חכמות, עמוקות, ממלאות השראה. מילים גדולות מהעבר שיכולות לסייע לנו לחצות הווה מאוד דרמטי. גורי אלפי ואלי חביב יארחו נבחרת חלומית של מבצעים, שיעניקו את הפרשנות שלהם לנאומים היסטוריים גדולים, משלל רגעים ומקומות בעולם. אחד אחד הם יעלו על הבמה הגדולה בתיאטרון ירושלים, חמושים בכוונות אמת ובמילים מושחזות. כל אחד מהם ייתן את המגע האישי שלו למילים ההן. 
היבריד מעורר השראה בין נאומים אדירים לביצועים מקוריים חד-פעמיים. בין לבין גורי ואלי ידאגו לנעוץ סיכה בפאתוס הנאומי. בסוף הערב ייפרש בין אז לעכשיו גשר של מילים שישאיר אותנו יותר מקווים. ככה אנחנו מקווים. בהשתתפות: גורי אלפי, אלי חביב, נועה קולר, גלית חוגי, נורמן עיסא, נגה ארז, מיה לנדסמן, אנסמבל "מייקל". בימוי וניהול אמנותי: גורי אלפי ואלי חביב, עיצוב במה ותאורה: שי דרור.
12 באוגוסט, שעה 21:30, תיאטרון ירושלים 



המופע נאומים, צילום: שיר גרינבלט
 


דורבנות  
ערב מכושף המתיך מילים וסיפורים לצלילים וטעמים
לציון 25 שנה לפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס
מאז ומתמיד בני האדם סיפרו סיפורים. המציאו עלילות, בנו דמויות, יצרו מתח, ריתקו קהלים. זה נכון לגבי התקופה שבה עוד גרנו במערות וישבנו סביב האש להאזין לסיפורים, וזה נכון גם היום בפורמט הספרים. סיפור הוא כל הסיפור. פרס ספיר של מפעל הפיס מעטר את הסופרים והספרים הטובים ביותר בפרס. כבר 25 שנה שהטובים שבמספרי הסיפורים שלנו זוכים בפרס היוקרתי. ערב זה מוקדש להם. הערב שלכם יתחלק לשני שלבים: בשלב הראשון תצפו בשלושה "מעגלי סיפור" בזה אחר זה. המעגל הראשון הוא ההתחלה, ההיווצרות, הבריאה: המוזיקאי דניאל קורן יצר ערב מוזיקלי שכולו מחשבה על האופן שבו מילים בוראות עולם, ועל הרגע שבו נוצר עולם, בספרות אבל גם בחיים. דניאל יעשה את זה ביחד עם מקהלת זמרים וזמרות ובהשתתפות הסופרים אסתר פלד ושמעון אדף. משם, תועברו למעגל הבא: מסע רב רב חושי שיוסיף רובד או שניים למעשה הקריאה שלנו. האמניות ונשות האוכל מיכל אביתר וכרמל בר (סטודיו מ.ל.א) יוצרות עולם של טעם וריח שמתכתב עם הספרים של נעה ידלין ואילנה ברנשטיין ובמהלכו תזכו לטעום ולהריח ממש את הפרשנות שלהן לטקסטים. המעגל האחרון הוא מופע משותף של הסופר אתגר קרת והזמר ארקדי דוכין, שני מספרי סיפורים אדירים, כל אחד בדרכו, שמנסים לשלב את הטכניקות שלהם בדרכים לא שגרתיות. אתגר אמן הסיפור הקצר פתאום מחליט לכתוב שירים, ארקדי פתאום מלחין סיפורים, וביחד הם מספרים סיפור חדש ומפתיע.
 
השלב השני של הערב יאפשר לכם שיטוט חופשי ופתוח בחצר היפה של בית הנסן המיתולוגי. תוכלו לבקר בכמה הצעות ספרותיות שונות ולהישאר בכל אחת מהן כמה זמן שרק תרצו. בין השאר תוכלו להתארח בתוכנית האירוח המוקומנטרית של רננה רז ולהתראיין על ספר שלא אתם כתבתם, לבלות כמה דקות אינטימיות ופרטיות בספיד-דייטינג עם שלושה סופרים שקטפו את פרס הביכורים: יאיר אסולין, ענת עינהר ואילנה רודשבסקי, לשמוע את אמניות המיצג נעמי יואלי וטלי קרק הופכות קטעים מהספרים הזוכים לדיאלוג ערש, להתייעץ עם הספרן האלקטרוני ולקבל ספר במתנה מהבינה המלאכותית. לטעם מנות אוכל בהשראת דויד גרוסמן, אורלי קסטל בלום וחיים סבתו, ולשמוע מיצב אודיטורי של האמנית מאיה דוניץ, שביחד עם קולם של הסופרים סמי ברדוגו, אורית אילן וקרן שווץ תעטוף אתכם בצלילים ומילים של הישתנות והמרה.
 
בהשתתפות: אתגר קרת, ארקדי דוכין, נעה ידלין, דניאל קורן, שמעון אדף, סטודיו מ.ל.א ועוד. ניהול אמנותי: יובל אביבי, עיצוב תאורה: שי דרור, עיצוב: איב קריסטל.
30 ו-31 ביולי, בית הנסן ירושלים 
 


ארכדי דוכין ואתגר קרת, צילום: ליאל זנד

 

אלמלעב (המגרש)
יצירת חיים על ילדוּת, תמימות וזיכרון
בשיתוף מועצה מקומית מג'דל שמס
ב-27 ביולי 2024 נפלה רקטה במגרש הכדורגל של מג'דל שמס, וקטפה את חייהם של 12 ילדות וילדים. המקרה הטראגי הוא נקודת ההתחלה ליצירה חדשה, פרפורמטיבית ודוקומנטרית, המבקשת לתת קול ונוכחות לילדים שכבר אינם ולספר סיפור של מקום וקהילה. הקהל יוזמן למגרש הכדורגל, ושם יצפה באימון של נבחרת הנוער של מג׳דל שמס. זה אימון רגיל, יומיומי, והנערים עושים בו את מה שנערים אמורים לעשות - לשחק. במקביל, הקהל יצויד באוזניות ובהן ישמע אסופה של טקסטים, של זיכרונות, של קולות מוקלטים - מקבץ של פיסות חיים שהיו ואינן. בפער שבין החיוּת של אימון הכדורגל לדממת האסון עולות שאלות על גורל, תום וכוחם החיים. המופע יתקיים במגרש הכדורגל של מג׳דל שמס ובגן הפעמון בירושלים. בימוי ויצירה: ראיד שמס ויונתן בלומנפלד, עיצוב פסקול: אורי קדישאי, עיצוב תנועה: מור לידור, מנהל מועדון בני מ.מ.ב.ע הגולן: סאלח פרחאת.
31 ביולי, 18:30 ו-21:00, גן הפעמון ירושלים
6 באוגוסט, 18:30 ו-21:00 מג'דל שמס
 
בדרך הביתה
שיעור תלמוד פרפורמטיבי
בית. שלוש אותיות רבות-משמעות שעברו טלטלה ענקית בשנתיים האחרונות. הבית הלאומי, האישי והנפשי שלנו השתנה. היסוד הבטוח והקבוע הזה התערער. ובכל זאת, לא מעט אנשים "שבים הביתה" - משדה הקרב, מהשבי, מהפינוי שנכפה עליהם. איך בכלל חוזרים הביתה? באקט לימודי פרפורמטיבי ניפגש סביב שולחן גדול ונבקש ללמוד מהמקורות. נתמקד בשרשרת אגדות בתלמוד הבבלי אבל גם "נפזול" אל עבר המשנה, האיליאדה והאודיסיאה, ואל טקסטים עכשוויים מהתרבות המקומית. את הלימוד תנחה חיה גלבוע בשיתוף פעולה עם הצ׳לנית המוכשרת מאיה בלזיצמן, הזמרת והיוצרת אורית טשומה, השחקן והבובנאי דניאל אנגל, שורדת השבי ליאת אצילי ועוד מספר דמויות הקשורות בעבותות אל נושאים העולים מהלימוד. ניהול אמנותי ויצירה: חיה גלבוע, עיצוב: pilpeled, עיצוב תאורה: תמיר טובול.  
22 ביולי, שעה 20:00, קיבוץ אורים
29 ביולי, שעה 21:15, תיאטרון ירושלים
30 ביולי, 19:00 ו 21:15, תיאטרון ירושלים
 


VHS   ד"ש מהעבר
בשיתוף עיריית קריית שמונה   ועיריית אופקים 
המופע VHS ד"ש מהעבר מזמין אמנים/יות ממרחבי יצירה שונים לחזור אחורה בזמן, לחפש רגעים משמעותיים בקלטות הישנות שלהם ולעבד אותם לקטע בימתי חי ונושם. עמוק במחסן מסתתר הארגז ההוא שדחוסות בו הקלטות של שנות השמונים והתשעים. קפסולות זמן בצבעים דהויים ובפריימים מרצדים, בתוכן חבויים קטעי חיים: אירועים משפחתיים, טיולים, זיכרונות אבודים, תסרוקות מוגזמות, מסיבות כיתה, אהבות ראשונות. מה קורה לנו היום כשאנחנו חוזרים אל הארכיונים המשפחתיים האלו? איך נראה המפגש המחודש עם העבר המרצד שלנו כשהוא מגיע לבמה? האם אנחנו יכולים להיפגש באמת עם העבר שלנו מחדש ולעבור באמצעותו חוויה משמעותית? במיוחד עבור פסטיבל ישראל 2025 תיווצר גרסה בימתית מחודשת של הפורמט פורץ הדרך שיצרו ניצן כהן ורננה רז.  בין השאר תוכלו לפגוש את אביחי שטרן (ראש העירייה קריית שמונה), תום אבני, שירילי דשא, רוני קובן, קורין קיציס, עפרי כנעני, יוסי צברי, דורון נשר, אילנית בן יעקב.
24 ביולי, שעה 20:00, אופקים
4 באוגוסט, שעה 20:30   , קרית שמונה

אחים
מופע השקת אלבום של תובל חיים
בשיתוף מ.א. אשכול - "אשכול זה הבית, והוא לא שלם בלעדיכם" 
הסיפור של המוזיקאי תובל חיים ספוג לחלוטין בשכבות ההדף של ה-7 באוקטובר. אחיו יותם חיים, נחטף לעזה ונורה על ידי כוחות צה״ל אחרי שהצליח לברוח בגבורה משבי החמאס. כשנה שתובל חיים מקליט את האלבום הראשון שלו - "אחים". מוקף במוזיקאים מעולים, באורחים מצוינים ובאין ספור אנשים עם כוונות טובות, תובל מתמודד עם מה שהוא עובר באמצעות המוזיקה והיצירה. האלבום מושפע מסגנונות מוזיקליים מגוונים, ומקפץ בין היפ הופ, פאנק, מטאל, רוק ומעט בלדות איטיות. המופע יכלול דואט תופים המחבר בין אחים ועולמות- בין תובל ויותם. השקת האלבום תתקיים במקום הכי טבעי לו - בדרום, על הדשא של קיבוץ צאלים. שם, מוקף במשפחה, בחברים ובמי שגדל עימו ועם יותם, תובל יחגוג את ההווה. את מה שיש. את מה שקיים בו ומבקש לצאת החוצה.
יצטרפו למופע אקו, תומר יוסף. 
23 ביולי, שעה 19:30, קיבוץ צאלים

בת של אבא
אבא של נטע שפיגלמן היה כתב מיתולוגי בערוץ הראשון. ג'ינג'י חם מזג שנלחם בעוולות חברתיות, ביקש להביא צדק לכל וראה בתפקידו כעיתונאי שליחות. נטע גדלה להיות שחקנית מוערכת, מופיעה בתיאטראות חשובים וחורכת במות ומסכי טלוויזיה. ובכל זאת, תפקיד חייה, היה דווקא נטול קהל. במשך חמישה חודשים היא ליוותה את אבא שלה במחלקה האונקולוגית במאבק על חייו. מאבק שהסתיים בפטירתו אבל ביסס, חיזק ופתח את מערכת היחסים בין השניים. "בת של אבא" היא עבודה תיאטרלית רב-ערוצית ובה בעת היא מכתב אהבה לאבא שאינו וניסיון מרגש נואש לשמור עימו על קשר. בווירטואוזיות משחקית נטע ממלאת את הבמה, מגלמת שלל תפקידים, מלהטטת בין זמנים והכל בתוך אולפן מדומיין, כמו זה שהיתה מבלה בילדותה "בעבודה של אבא". יצירה ובימוי: נטע שפיגלמן, ליווי אמנותי: עלית קרייז, עיצוב וידאו ופרפורמנס: יערה ניראל, דרמטורגיה: איתי דורון.
13 באוגוסט, שעה 19:00, תיאטרון ירושלים
14 באוגוסט, שעה 21:00, תיאטרון ירושלים 
 
איחוי
לרקוד את שינויי הגוף. יצירת מחול אוטוביוגרפית 
בעקבות התמודדות עם סרטן נדיר, הרקדן והיוצר גל גורפונג בוחר לרקוד את השינויים בגופו. הוא מכראגרף את חוסר השלמות, שר את השיתוק שקיים לו בשפתיים, נע בתוך גופו המחודש, חוגג כל עוד אפשר. מבקש למצוא הומור, גלאם, תנועה וחמלה בתוך תהליך ההחלמה. "איחוי" הוא מופע המשלב מחול, הקרנות וידיאו, שירה וקטעי דראג. הוא יוצא מהגוף הפיזי ומגבלותיו ומחפש השלמה. מחפש את היכולת לעבור שינוי, טרנספורמציה, התעלות. הוא נשען על ניגודים - בין מחול וירטואוזי לבין תנועות הלקוחות מעולמות המחלה - רעידות, ספאזמים ואסימטריה - ומחדיר אותם אלה לאלה עד שנוצרת שפה חדשה שיש בה איחוי. המופע מבקש לאחות לא רק את הגוף המחלים אלא גם את הסתירות הפנימיות ואת הדואליות - בין גבריות לנשיות, בין תנועה לשיתוק, בין חיים למוות. יצירה ופרפורמנס: גל ברוק גורפונג, בימוי: עדי גורל.
12 באוגוסט, שעה 19:30, תיאטרון ירושלים
13 באוגוסט, שעה 21:00, תיאטרון ירושלים
 
קולו של העולם שרק אני שומעת
מופע שיטוט ברחבי התיאטרון בעקבות חלומות
לונה פארק שהופך לממ"ד, אזעקה שהופכת לטרק במסיבה ותותח קצף שממלא את החלל הם רק חלק מהדימויים ב"קולו של העולם שרק אני שומעת" - מופע תנועה שיטוט בעקבות חלומות בזמן המלחמה. היוצרת שקד מוכיח ליקטה עשרות רבות של חלומות משלושה דורות שונים - ילדות, נשים צעירות ונשים בוגרות. תיאור החלומות הוקלט והפך להיות הפסקול הפיזי והרעיוני ליצירתה החדשה שתעלה בבכורה בפסטיבל ישראל. הקהל, חמוש באוזניות עם הסאונדטרק של החלומות, ינוע בעקבות פרפורמריות שונות וחלומות מגוונים בחללים מיוחדים ברחבי התיאטרון. החלומות והמציאות יתערבבו. ישפיעו אלה על האלה, ינהלו דואט מרשים שבו, בכל פעם מחדש, מישהו אחר יוביל. בתום השיטוט התנועתי נתעורר יחד אל מציאות שהיא מעט יותר חלומית ואל חלום שהוא מעט יותר מציאותי. יוצרת: שקד מוכיח. עיצוב תאורה: יואב בראל, מוזיקה מקורית : דניאל ספיר, דרמטורגיה: ענת דרימר.
13 באוגוסט, שעה 18:00 ו–21:00, תיאטרון ירושלים
14 באוגוסט, שעה 18:00 ו–21:00, תיאטרון ירושלים

 




 



פסטיבל ישראל 2025
פסטיבל ישראל ה- 63, בין ה-10-27 בספטמבר 2024 בירושלים ובנגב המערבי: שדרות, אופקים, קיבוץ דורות, מועצה אזורית אשכול. הפסטיבל מתקיים בהובלתו של איל שר מנכ"ל הפסטיבל, בניהולם האמנותי של איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין. לפרטים נוספים: 02-5631544 . לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים  
 
אתר פסטיבל ישראל

מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה21:00ד16.07.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה21:00ה17.07.25
<מועצה אזורית אשכולמועצה אזורית אשכול20:00ג22.07.25
<קיבוץ צאליםקיבוץ צאלים19:30ד23.07.25
<אופקיםהיכל התרבות, אופקים20:00ה24.07.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה21:15ג29.07.25
<ירושליםמתחם הנסן, שכונת טלביה ירושלים17:50ד30.07.25
<ירושליםמתחם הנסן, שכונת טלביה ירושלים18:40ד30.07.25
<ירושליםמתחם הנסן, שכונת טלביה ירושלים19:30ד30.07.25
<ירושליםמתחם הנסן, שכונת טלביה ירושלים17:50ה31.07.25
<ירושליםגן הפעמון בירושלים18:30ה31.07.25
<ירושליםמתחם הנסן, שכונת טלביה ירושלים18:40ה31.07.25
<ירושליםמתחם הנסן, שכונת טלביה ירושלים19:30ה31.07.25
<ירושליםגן הפעמון בירושלים21:00ה31.07.25
<קריית שמונההיכל התרבות, קריית שמונה20:30ב04.08.25
<רמת הגולןמג'דל שמס18:30ד06.08.25
<רמת הגולןמג'דל שמס21:00ד06.08.25
<תל חיהמכללה האקדמית תל חי21:00ה07.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה19:30ג12.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה21:30ג12.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה21:30ג12.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה18:00ד13.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה19:00ד13.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה21:00ד13.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה21:00ד13.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה18:00ה14.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה21:00ה14.08.25
<ירושליםתיאטרון ירושלים לאמנויות הבמה21:00ה14.08.25

 
תגובת גולשים (0 תגובות)  
הוסף תגובה   לכל התגובות

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע